ΔΙΕΘΝΕΣ
01/01/2017 06:13 EET | Updated 01/01/2017 06:13 EET

Κολωνία: Αστυνομικοί έλεγχοι σε μετανάστες το βράδυ της Πρωτοχρονιάς

Wolfgang Rattay / Reuters
Police officers of Germany's federal police Bundespolizei check young men at the main railways station following New Year celebrations in Cologne, Germany, January 1, 2017. REUTERS/Wolfgang Rattay

Η γερμανική αστυνομία έκανε ελέγχους ταυτοτήτων, κυρίως ανδρών από τη βόρεια Αφρική, χθες βράδυ στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Κολωνίας, έναν χρόνο μετά τις δεκάδες σεξουαλικές επιθέσεις που είχαν καταγγελθεί το βράδυ της παραμονής της Πρωτοχρονιάς του 2016.

"Εκατοντάδες Nafris ελέγχθηκαν στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό", ανέφερε η αστυνομία της Κολωνίας σε ανάρτησή της στον λογαριασμό της στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter, χρησιμοποιώντας μια σύντμηση που παραπέμπει στους μετανάστες και τους πρόσφυγες από τη βόρεια Αφρική. Η ανάρτηση αυτή συνοδεύτηκε με μια φωτογραφία που εικονίζει μια μεγάλη ομάδα ανδρών καθώς περιμένει πίσω από κάγκελα.

Μεταξύ των προσώπων τα οποία σταμάτησε η αστυνομία τόσο στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Κολωνίας όσο και σε αυτόν του Ντόιτσερ, σε όσους δεν είχαν μαζί τους έγγραφα ταυτότητας απαγορεύθηκε να πάνε στον χώρο όπου θα γιορταζόταν η έλευση του νέου έτους, ανέφερε εκπρόσωπος της αστυνομίας, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Περίπου 1.800 αστυνομικοί κινητοποιήθηκαν χθες βράδυ στην Κολωνία, όπου τα μέτρα ασφαλείας ήταν ιδιαίτερα αυστηρά έναν χρόνο μετά τις εκατοντάδες σεξουαλικές επιθέσεις που καταγγέλθηκαν σε βάρος γυναικών εκεί. Η αστυνομία εγκατέστησε εξάλλου νέα συστήματα επιτήρησης με κάμερες στην πλατεία έξω από τον σταθμό.

Και στο Βερολίνο εξάλλου τα μέτρα ασφαλείας ήταν εξαιρετικά αυξημένα χθες βράδυ, μετά την επίθεση με φορτηγό η οποία στοίχισε τη ζωή σε 12 ανθρώπους σε μια χριστουγεννιάτικη αγορά τη 19η Δεκεμβρίου. Οι εορτασμοί πάντως ολοκληρώθηκαν χωρίς να καταγραφεί το παραμικρό απρόοπτο.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Sponsored Post