ΚΟΙΝΩΝΙΑ
02/01/2017 04:04 EET | Updated 02/01/2017 04:04 EET

Κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ. έφτασε στη Βραζιλία για τη δολοφονία του Έλληνα πρέσβη

Stringer . / Reuters
Francoise Souza Oliveira, 40, wife of Greek Ambassador for Brazil Kyriakos Amiridis, is escorted by police officers as she is transferred from the police station to a jail in Belford Roxo, Brazil December 31, 2016. REUTERS/Marcos de Paula TPX IMAGES OF THE DAY

Για τη Βραζιλία αναχώρησε κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ. την πρωτοχρονιά για να συνδράμει στις έρευνες για τη δολοφονία του Έλληνα πρέσβη, Κυριάκου Αμοιρίδη.

Πρόκειται για τρεις Έλληνες αξιωματικούς με μεγάλη εμπειρία, οι οποίοι θα έχουν ενεργό συμμετοχή στη διαλεύκανση όλων των πτυχών του εγκλήματος. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το κλιμάκιο αποτελείται από δύο αξιωματικούς της Ασφάλειας Αττικής και έναν Έλληνα αξιωματικό της Ιντερπόλ. Οι επίσημες διαδικασίες για τη μετάβασή τους στη Βραζιλία ολοκληρώθηκαν την τελευταία ημέρα του 2016 και χθες έφτασαν στη Βραζιλία.

Η ΕΛ.ΑΣ. από την πρώτη στιγμή παρακολουθούσε –κυρίως μέσω των ξένων δημοσιευμάτων- την εξέλιξη της υπόθεσης προκρίνοντας το σενάριο της αποστολής κλιμακίου για την καλύτερη συνεργασία των Αρχών της Βραζιλίας με τις ελληνικές Αρχές.

Διαβάστε επίσης:

Βραζιλία: Ένας αστυνομικός ομολόγησε τη δολοφονία του Έλληνα διπλωμάτη Κυριάκου Αμοιρίδη