Πυρά Λαζαρίδη κατά της κυβέρνησης και του υπουργείου Υγείας. «Ο ΣΥΡΙΖΑ διαλύει τη χώρα»

Πυρά Λαζαρίδη κατά της κυβέρνησης και του υπουργείου Υγείας. «Ο ΣΥΡΙΖΑ διαλύει τη χώρα»
Eurokinissi

Την ανάγκη πολιτικής αλλαγής άμεσα στην Ελλάδα καθώς, όπως είπε, «η κυβέρνηση Τσίπρα - Καμένου δεσμεύει καθημερινά τη χώρα σε μια διαρκή λιτότητα» υπογράμμισε μιλώντας στο Ρ/Σ Real FM, ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Μακάριος Λαζαρίδης.

Αναφερόμενος στα θέματα του ΕΣΥ, κάλεσε τον υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό «να είναι πολύ πιο προσεκτικός όταν λέει ότι η Νέα Δημοκρατία θα περικόψει δαπάνες από την Υγεία».

«Τον προκαλώ» είπε ο κ. Λαζαρίδης «να μου βρει έστω και μια δήλωση οποιουδήποτε στελέχους της Νέας Δημοκρατίας που μιλά για περικοπές στην Υγεία ή στην Παιδεία. Είναι μια σπέκουλα του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία δεν βρίσκει και ακροατήριο».

«Εμείς έχουμε πει κατ' επανάληψη ότι η μείωση των δημοσίων δαπανών θα οδηγήσει και σε μείωση των φόρων. Για παράδειγμα, η εξοικονόμηση από τις ΔΕΚΟ και τα νομικά πρόσωπα της γενικής κυβέρνησης. Μόνο στις συγκοινωνίες, το πρώτο 9μηνο του 2016, οι προϋπολογισμοι έχουν πέσει έξω προς το αρνητικό κατά 214 εκατ. ευρώ» συμπλήρωσε ο κ. Λαζαρίδης.

«Εμείς ασκούμε μια γενικότερη κριτική στην κυβέρνηση για την κατάσταση που βρίσκεται ο τομέας της Υγείας. Η κατάσταση μπορεί να μην ήταν σε καλό επίπεδο επί Νέας Δημοκρατίας, αλλά ήταν σε καλύτερη κατάσταση από ό,τι είναι τώρα» ανέφερε και πρόσθεσε:

«Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας περιγράφει μια ιδεατή κατάσταση για το ΕΣΥ και την ίδια ώρα, επιτίθεται στους εκπροσώπους των εργαζομένων, οι οποίοι αγωνίζονται για να κρατήσουν όρθια τα νοσοκομεία για να μην έχουμε την πλήρη διάλυση τους. Αυτή η συμπεριφορά εξηγεί γιατί η Υγεία βρίσκεται εδώ τα τελευταία χρόνια δύο χρόνια. Και αντί η ηγεσία του υπουργείου Υγείας και ο πρωθυπουργός να προχωρήσουν σε μεταρρυθμίσεις που θα οργανώσουν αποτελεσματικά την πρωτοβάθμια υγεία, είναι απλοί θεατές των εξελίξεων. Και το μόνο που τους νοιάζει είναι επικοινωνιακά τρικ, τύπου νοσοκομείου της Σαντορίνης και αυτό δεν βελτιώνει τα πράγματα».

Αναφερόμενος στο έργο της ΝΔ είπε: «Όταν η Νέα Δημοκρατία έφυγε από την κυβέρνηση παρέδωσε μια κατάσταση καλύτερη από αυτή που είναι σήμερα η χώρα. Υπήρχε προγραμματισμός για 4.000 ή 5.000 προσλήψεις στην Υγεία και αυτό δεν έγινε, γιατί δεν προλάβαμε να τις κάνουμε. Υπήρχε σχέδιο για την αναμόρφωση της Υγείας».

«Η σημερινή κυβέρνηση υποσχόταν ότι θα τα λύσει όλα σε χρόνο ρεκόρ. Πρέπει να καταλάβουν ότι με τέτοιες πρακτικές και συμπεριφορές τύπου Πολάκη δεν αντιμετωπίζονται τα προβλήματα» συνέχισε ο κ. Λαζαρίδης.

«Ο κ. Τζανακόπουλος», συμπλήρωσε ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, «είπε ξεκάθαρα ότι η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει σε πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% το 2018 και στα πρόσθετα μέτρα που θα πάρει για να πετύχει τον στόχο. Εμείς λέμε ότι έχει μονογράψει το 4ο Μνημόνιο».

«Οι Έλληνες όμως έχουν καταλάβει πολύ καλά πού καταλήγει το μονοπάτι του κ. Τσίπρα. Όσο παραμένει αυτή η κυβέρνηση, διαλύει τη χώρα. Η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας είναι πάρα πολύ καθαρή. Είναι η Συμφωνία Αλήθειας που προτείνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και θα φέρει μείωση φόρων, επενδύσεις και δουλειές. Με την αξιοπιστία μας, θα πετύχουμε πρωτογενή πλεονάσματα 2%, ρυθμό ανάπτυξης στο 4% και 100 δισ. ευρώ επενδύσεις. Εμείς βάζουμε πάνω από όλα την πατρίδα» κατέληξε ο κ. Λαζαρίδης.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Δημοφιλή