Μηνυτήρια αναφορά και αγωγή της ΠΟΕΔΗΝ κατά του Πολάκη με αφορμή ανάρτηση στο FB

Μηνυτήρια αναφορά και αγωγή της ΠΟΕΔΗΝ κατά του Πολάκη με αφορμή ανάρτηση στο FB
Sooc

Μηνυτήρια αναφορά και αγωγή κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, κατέθεσε η ΠΟΕΔΗΝ. Αφορμή στάθηκε ανάρτηση του πολιτικού, στην οποία επισύρει κατηγορίες εναντίον του Μιχάλη Γιαννάκου, προέδρου της Ομοσπονδίας.

Όλα ξεκίνησαν μετά από άρθρο-καταπέλτη που δημοσιεύτηκε στον Guardian σχετικά με την Δημόσια Υγεία στην Ελλάδα. Σε αυτό, ο κ. Γιαννάκος καταγγέλλει ότι «τα νοσοκομεία μας έχουν γίνει επικίνδυνες ζώνες», εξηγώντας ότι για «κάθε 40 ασθενείς υπάρχει μόνο μία νοσοκόμα» και ότι «οι περικοπές είναι τέτοιες που ακόμα και στις μονάδες εντατικής θεραπείας έχουμε χάσει 150 κρεβάτια».

«Συχνά, οι ασθενείς τοποθετούνται σε κρεβάτια που δεν έχουν απολυμανθεί. Οι εργαζόμενοι είναι τόσο καταπονημένοι που δεν έχουν χρόνο για να πλένουν τα χέρια τους και συχνά δεν υπάρχει αντισηπτικό σαπούνι ούτως ή άλλως», έλεγε ο κ. Γιαννάκος.

Το συγκεκριμένο άρθρο είχε προκαλέσει τις αντιδράσεις του υπουργείου Υγείας με τον υπουργό, Ανδρέα Ξάνθο, να διαψεύδει την «ανεύθυνη καταστροφολογία εκπροσώπων μιας ανυπόληπτης συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας», όπως χαρακτήρισε όσους μίλησαν στην βρετανική εφημερίδα. Ο κ. Πολάκης με την σειρά του δημοσίευσε μήνυμα στο Facebook, στο οποίο απευθυνόταν προσωπικά στον κ. Γιαννάκο και μεταξύ άλλων τον αποκαλούσε «ξεφτίλα». Τον ίδιο χαρακτηρισμό απέδωσε και στον Γιώργο Παπανδρέου.

Ο κ. Παπανδρέου απάντησε το πρωί της Τρίτης στις κατηγορίες κάνοντας λόγο για «χρυσαυγίτικη χυδαιολογία»: «Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Πολάκης, αντί να ασχοληθεί με την κορύφωση της εξαθλίωσης της Δημόσιας Υγείας επί των ημερών του, με την ευκαιρία σχετικού δημοσιεύματος της Guardian, χυδαιολογεί για μια ακόμη φορά με τρόπο χρυσαυγίτικο κατά του Προέδρου του Κινήματος, Γιώργου Α. Παπανδρέου. Δεδομένου ότι το μοναδικό έργο που παράγει και για το οποίο χαίρει της εμπιστοσύνης του κ. Τσίπρα είναι ο κατά συνήθεια τραμπουκισμός και η κατ’ επάγγελμα ύβρις, θα ήταν περιττό να περιμένουμε τον εκπολιτισμό, την απαλλαγή, ή έστω την επαναφορά του στα κανονικά του καθήκοντα».

Στην συνέχεια ακολούθησε η μηνυτήρια αναφορά και αγωγή από την ΠΟΕΔΗΝ.

Δημοφιλή