ΔΙΕΘΝΕΣ
04/01/2017 08:27 EET | Updated 04/01/2017 08:28 EET

Η Χίλαρι Κλίντον απάντησε στο εάν θα παρευρεθεί στην ορκωμοσία του Τραμπ

Justin Sullivan via Getty Images
NEW YORK, NY - NOVEMBER 09: Former Secretary of State Hillary Clinton, accompanied by her husband former President Bill Clinton, pauses as she concedes the presidential election at the New Yorker Hotel on November 9, 2016 in New York City. Republican candidate Donald Trump won the 2016 presidential election in the early hours of the morning in a widely unforeseen upset. (Photo by Justin Sullivan/Getty Images)

Η Χίλαρι και ο Μπιλ Κλίντον πρόκειται να παρευρεθούν στην ορκωμοσία του εκλεγμένου Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στις 20 Ιανουαρίου.

Η απόφαση, σύμφωνα με τον Guardian, ήρθε μετά την ανακοίνωση του Τζωρτζ Μπους ο νεότερος, ότι θα παρευρεθεί στην τελετή συνοδευόμενος από την σύζυγό του, Λάουρα. Ο πρώην Ρεπουμπλικανός πρόεδρος είχε τονίσει ότι δεν θα ψήφιζε για κανέναν από τους δύο υποψηφίους στις εκλογές του 2016, γεγονός που είχε επηρεάσει αρνητικά τις σχέσεις τους.

Η παρουσία των εν ζωή πρώην προέδρων και υποψήφιων προέδρων στην τελετή ανάληψης καθηκόντων αποτελεί παράδοση, ωστόσο δεν ήταν λίγοι εκείνοι που εκτιμούσαν ότι η Χίλαρι Κλίντον θα επέλεγε να απουσιάσει σε αυτή την περίσταση.

Καθ' όλη την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, τα δύο στρατόπεδα -των Τραμπ και των Κλίντον- εξαπέλυαν σφοδρές επιθέσεις το ένα εναντίον του άλλου. Ενώ ο μεγιστάνας δεν είχε διστάσει να κατηγορήσει τον σύζυγο της αντιπάλου του ότι έχει βιάσει γυναίκες στο παρελθόν.

Ο Τζωρτζ Μπους ο πρεσβύτερος ανακοίνωσε ότι δεν θα παρευρεθεί στην τελετή, ωστόσο το παρόν αναμένεται να δώσουν ο Τζίμι Κάρτερ.