«Η Βραζιλιάνα Μαρία Μαγδαληνή»: 32χρονη ιερόδουλη εκλέγεται αντιδήμαρχος

«Η Βραζιλιάνα Μαρία Μαγδαληνή»: 32χρονη ιερόδουλη εκλέγεται αντιδήμαρχος
Prostitute at Atlantica avenue in copacabana beach at night, Rio de Janeiro
Prostitute at Atlantica avenue in copacabana beach at night, Rio de Janeiro
FernandoQuevedo via Getty Images

Μια μικρή πόλη στη Βραζιλία, το Μανακαπούρου, πρόσφατα προσέλκυσε το ενδιαφέρον των ΜΜΕ, όταν μια ντόπια ιερόδουλη, η Φρανσίσκα ντα Σίλβα, εξελέγη αντιδήμαρχος.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του ρωσικού πρακτορείου Sputnik, η υποψηφιότητα της 32χρονης υποβλήθηκε από κατοίκους της πόλης, σε μια μορφή διαμαρτυρίας κατά του δημάρχου της πόλης, Τζαζιέλ Τορορό.

Η δυσαρέσκεια των ντόπιων είχε να κάνει κυρίως με την κακή λειτουργία των ιατρικών ιδρυμάτων της περιοχής, καθυστερήσεις σε πληρωμές και ένα κακό σύστημα αποχέτευσης, που έχουν δημιουργήσει πολύ κακές συνθήκες διαβίωσης για τους δημότες.

Κάποιοι κάτοικοι πρότειναν τη Σίλβα για αντιδήμαρχο στην αρχή ως αστείο, ωστόσο έκανε την έκπληξη στις τοπικές εκλογές, κερδίζοντας πάνω από 1.000 ψήφους και έχοντας ξοδέψει περίπου 47 δολάρια για την όλη προεκλογική καμπάνια.

Η νίκη της της άλλαξε τη ζωή, καθώς θα λαμβάνει πλέον μισθό αντιδημάρχου, τη στιγμή που ως ιερόδουλη κέρδιζε περίπου 3 δολάρια ανά πελάτη, έχοντας αρχίσει να εργάζεται ως τέτοια από τα 11 της. Προς το παρόν ζει με τους γονείς της και τρία παιδιά, ηλικιών 6- 10 ετών, σε μια καλύβα με ξύλινους τοίχους και τσίγκινη στέγη. Η ίδια έχει υποσχεθεί διανομή δωρεάν φαγητού για πόρνες στους δρόμους και έχει συγκρίνει τον εαυτό της με τη Μαρία τη Μαγδαληνή. «Ήταν μια πόρνη, αλλά ο Κύριος της έδωσε την ευκαιρία να αλλάξει τη ζωή της. Γιατί να μην μπορώ να το κάνω κι εγώ; Είμαι κι εγώ μια απλή, συνηθισμένη γυναίκα» είπε.

Δημοφιλή