ΔΙΕΘΝΕΣ
05/01/2017 15:11 EET | Updated 05/01/2017 15:18 EET

Πώς η Λόρνα Τάκερ έγινε τοπ μόντελ από άστεγη τοξικομανής ζητιάνα

Willie Maldonado via Getty Images
Fashion model in black and white gown walking catwalk, rear view

Στο επίκεντρο δημοσιεύματος του Independent βρίσκεται η απίστευτη ιστορία της Λόρνα Τάκερ, η οποία, όταν την εντόπισε για πρώτη φορά πρακτορείο μοντέλων, ήταν μια 17χρονη ζητιάνα που ζητούσε χρήματα για ναρκωτικά στον σταθμό του Charing Cross στο Λονδίνο.

Πλέον διανύει την τέταρτη δεκαετία της ζωής της, είναι μητέρα τριών παιδιών και «καθαρή» εδώ και επτά χρόνια. Έχει εργαστεί με κάποια από τα μεγαλύτερα ονόματα του χώρου της μόδας και πλέον είναι δημιουργός ντοκιμαντέρ.

Η ίδια έφυγε από το σπίτι της στα 15 της, ζώντας στον δρόμο και αποκτώντας εξάρτηση από την ηρωίνη. Περιγράφει τη ζωή της στο Χέρτφορντσαϊρ με τη μητέρα της και τέσσερα αδέλφια, καθώς και τον πατέρα της που ζούσε λίγο πιο κάτω, δύσκολη, αλλά όχι χωρίς αγάπη. Αλλά στα εφηβικά της χρόνια οι σχέσεις της με την οικογένειά της χάλασαν και έφυγε στα 15. Στην αρχή έμεινε με την οικογένεια ενός φίλου, αλλά όταν της είπαν ότι έπρεπε να γυρίσει πίσω στην οικογένειά της, κατέληξε να ζει στον δρόμο.

Ενώ ζητιάνευε έξω από τον σταθμό του Charing Cross, για πρώτη φορά την είδαν από ένα πρακτορείο μοντέλων. Όπως λέει η ίδια, ήταν η πρώτη φορά που κάποιος την έκανε να νιώσει πως ίσως ήταν όμορφη. Ωστόσο, δεν ήταν ικανή τότε να δεχτεί την πρόταση να γίνει μοντέλο, καθώς η ζωή της ήταν πολύ χαοτική, αλλά η ιδέα είχε «φυτευτεί» και η στιγμή εκείνη έμεινε στη μνήμη της κατά τις πιο «σκοτεινές» ώρες που θα ακολουθούσαν.

Αμέσως μετά τα 16α γενέθλιά της, προσπάθησε να αυτοκτονήσει, αλλά σώθηκε χάρη στη βοήθεια φίλων, συγγενών και επαγγελματιών, οπότε πήρε την απόφαση να αλλάξει τη ζωή της. Αποτοξινώθηκε και μπήκε σε σχολή καλών τεχνών. Έναν χρόνο μετά εντοπίστηκε ξανά από πρακτορείο μοντέλων, και αυτή τη φορά ακολούθησε την πορεία αυτή. Μέσα σε λίγες εβδομάδες ήταν σε φωτογραφήσεις στο Λονδίνο, το Παρίσι και το Μιλάνο. Κατά τη διάρκεια της καριέρας της φωτογραφήθηκε από φωτογράφους (Steven Klein, Rankin) και συμμετείχε σε καμπάνια της Levi's.

Πλέον ζει ανάμεσα στο Λονδίνο και το Λιους του ανατολικού Σάσεξ. Έχει σκηνοθετήσει και κάνει την παραγωγή σε δύο ντοκιμαντέρ, που πρόκειται να προβληθούν αργότερα μέσα στο έτος.

Λόγω των εμπειριών της, συμμετέχει σε πρωτοβουλία του Independent και του Young and Homeless Helpline της Centrepoint για τη δημιουργία μιας υπηρεσίας για ανθρώπους που δεν έχουν πουθενά να στραφούν.