ΚΟΙΝΩΝΙΑ
05/01/2017 13:18 EET | Updated 05/01/2017 13:30 EET

Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ για πιθανή έλευση του καταζητούμενου μακελάρη του Ρέινα στην Ελλάδα

HANDOUT Reuters

Συναγερμός έχει σημάνει στην ΕΛ.ΑΣ. υπό το φόβο να εισέλθει στην Ελλάδα ο τρομοκράτης που σκόρπισε το θάνατο την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στην Κωνσταντινούπολη.

Οι ελληνικές Αρχές βρίσκονται σε στενή συνεργασία με τις τουρκικές από την πρώτη στιγμή. Στο πλαίσιο της εγρήγορσης των διωκτικών Αρχών εστάλη από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. σε όλες τις αστυνομικές διευθύνσεις έγγραφο που περιέχει τη φωτογραφία του μακελάρη, προκειμένου οι αστυνομικοί να τον αναγνωρίσουν αμέσως σε περίπτωση που τον αντικρύσουν.

«Με δεδομένο ότι ο δράστης της ένοπλης επίθεσης, που έλαβε χώρα την 01/01/2017 στην Κωνσταντινούπολη Τουρκίας, διαφεύγει της σύλληψης, δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να αποπειραθεί να εισέλθει στη χώρα μας.

Κατόπιν τούτου και σε εκτέλεση της ανωτέρω σχετικής εντολής, σας διαβιβάζουμε φωτογραφία (από ανοιχτές πηγές) του φερόμενου ως δράστη της εν λόγω επίθεσης και παρακαλούμε για την ενημέρωσή σας και ιδίως στις Υπηρεσίες Ελέγχου Διαβατηρίων, ούτως ώστε σε περίπτωση εντοπισμού ατόμου που προσομοιάζει με τον εικονιζόμενο στη συνημμένη φωτογραφία να υπάρξει άμεση κινητοποίηση των αρχών ασφαλείας της χώρας μας και άμεση ενημέρωση τόσο της Υπηρεσίας μας, όσο και της Διεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας/Α.Ε.Α. και της Δ.Α.Ε.Ε.Β.»

Κινητοποίηση σημειώνεται επίσης στα αεροδρόμια, στα λιμάνια και στις αστυνομικές διευθύνσεις των νησιών του βορειοανατολικού Αιγαίου. Και αυτό διότι δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο ο καταζητούμενος να προσπαθήσει να περάσει στη χώρα μας μαζί με πρόσφυγες.