ΕΙΔΗΣΕΙΣ
05/01/2017 10:40 EET | Updated 05/01/2017 10:41 EET

Μετωπική Ζωής Κωνσταντοπούλου με ΑΝΤΑΡΣΥΑ, για τις καταγγελίες περί εξαγοράς συνεργατών

eurokinissi

Μαίνεται ο τηλεοπτικός και διαδικτυακός πόλεμος μεταξύ Πλεύσης Ελευθερίας, ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΛΑΕ. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου και τηλεοπτικά μέσω του ΣΚΑΪ, επανέλαβε τις καταγγελίες του συνεργάτη της Διαμαντή Καραναστάση , η οποία επιτέθηκε εκ νέου προσωπικά στον εκδότη του περιοδικού UNFOLLOW και δημοσιογράφο Λευτέρη Χαραλαμπόπουλο, την περιφερειακή σύμβουλο και στέλεχος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Δέσποινα Κουτσούμπα αλλά και τον Παναγιώτη Σωτήρη, της ΛΑΕ.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου μίλησε για “τρία πρόσωπα δήθεν υπεράνω υποψίας, δήθεν επαναστάτες, δήθεν αριστερούς” τα οποία στη συνέχεια κατονόμασε και κατηγόρησε για εξαγορά τριών, όπως υποστήριξε συνεργατών της.

“Χαραλαμπόπουλος, Κουτσούμπα και Σωτήρης αναμείχθηκαν σε μια προσπάθεια υπονόμευσης της Πλεύσης. Στην αρχή προσπάθησαν να διεισδύσουν και στη συνέχεια αποδεδειγμένα και με ντοκουμέντα εξαγόρασαν συνεργάτες μου. Τρεις συνεργάτες μου” είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

“Ξέρω, πως είναι άνθρωποι να μετατρέπονται σε κάτι άλλο από αυτό που νόμιζες, δεν θα επιτρέψω αυτό ξανά να συμβεί” είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Στη συνέχεια κατήγγειλε και μια προσπάθεια “εξαγοράς”, τέταρτου συνεργάτη της:

“Η Δέσποινα Κουτσούμπα πρότεινε χρήματα στον στενό μου συνεργάτη Αντώνη Σιγάλα δήθεν για να κάνει μαθήματα ορθοφωνίας στον Λευτέρη Χαραλαμπόπουλο”.

"Πρέπει να καθαρίσει ο αντιμνημονιακός χώρος από λαμόγια", είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου. "Θα πάω μέχρι τέλους, θα καθαρίσει το τοπίο", πρόσθεσε η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας.

Απάντηση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Σε ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, καλύπτει απόλυτα την περιφερειακή σύμβουλο, Δέσποινα Κουτσούμπα και χαρακτηρίζει την Ζωή Κωνσταντοπούλου, ως ένας από τους πεικίνδυνους και επίδοξους σωτήρες.

«H πρόσφατη επίθεση της Ζ. Κωνσταντοπούλου ενάντια στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ και προσωπικά κατά του στελέχους της και περιφερειακής συμβούλου Αττικής Δέσποινας Κουτσούμπα, που ξεκίνησε στις 30/12/2016 και κορυφώθηκε σήμερα από τα φιλόξενα για αυτήν μικρόφωνα του γνωστού... αντιμνημονιακού (!) σταθμού ΣΚΑΪ, αποτελεί μία μεγάλη και οριστική απόδειξη της πολιτικής κατρακύλας της Πλεύσης Ελευθερίας και της ίδιας της Ζ. Κωνσταντοπούλου προσωπικά.

Πρόκειται για ένα μόρφωμα -εφεδρεία διαχείρισης του συστήματος, που πλασάρεται σαν «αντιμνημονιακό» για να αποδειχτεί πολύ σύντομα ότι -όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ- δήθεν θέλει να «καταργήσει τα μνημόνια» εντός του ευρώ και της ΕΕ και να ακολουθήσει δήθεν ουδέτερη ή ειρηνική εξωτερική πολιτική εντός του ΝΑΤΟ , ενώ δεν τόλμησε να βγάλει καν ανακοίνωση για την επίσκεψη Ομπάμα!. Χωρίς καμιά συμμετοχή στο κίνημα, χωρίς καμιά ταξική αναφορά, που προβάλλει μια εκδοχή της επιχείρησης "καθαρά χέρια αλά ελληνικά", σε αντιγραφή των μαύρων σελίδων της πρόσφατης ιστορίας (πχ της Ιταλίας), που ανέχεται το φλερτ με την ακροδεξιά, ακόμα και τους φασίστες, προς άγραν ψήφων, με όλο τον αυταρχισμό και τον προσωποπαγή νεποτισμό που το σφραγίζει στο εσωτερικό της...

Αυτή η εκδοχή της αστικής πολιτικής έχει πάντα ως απαραίτητο συμπλήρωμα την στήριξη από επιχειρηματικά κέντρα και συμφέροντα, ο πόλεμος των οποίων δεν αφορά την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, καθώς και την λάσπη και την συκοφαντία απέναντι σε αγωνιστές, στην προκειμένη περίπτωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ή άλλους αγωνιστές της αριστεράς (όπως η επίθεση στον Π. Σωτήρη, μέλος του πολιτικού συμβουλίου της ΛΑΕ). Δεν πρόκειται βέβαια να ακολουθήσουμε αυτόν τον θλιβερό κατήφορο.

Και άλλοι έχουν προσπαθήσει να χτυπήσουν μια αριστερά που παλεύει με συνέπεια ενάντια στην κυρίαρχη πολιτική, χωρίς επιτυχία. Και η θλιβερή αυτή προσπάθεια θα πέσει στο κενό.

Ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του για την "Πλεύση Ελευθερίας". Οι δυνάμεις που παλεύουν ενάντια στην καπιταλιστική εκμετάλλευση, τα βάρβαρα μνημόνια, την ΕΕ, τον ιμπεριαλισμό θα βρουν τον κοινό τους βηματισμό αφήνοντας αποφασιστικά πίσω τους αντιδραστικές λογικές και επικίνδυνους επίδοξους «σωτήρες».»