Το νέο κρησφύγετο που ετοίμαζε η Ρούπα και η «λίστα εξόδων» της 25χρονης

Το νέο κρησφύγετο που ετοίμαζε η Ρούπα και η «λίστα εξόδων» της 25χρονης
Eurokinissi

Νέο κρησφύγετο της Πόλα Ρούπα στην οδό Προμπονά στην Κυψέλη ανακάλυψε η Αντιτρομοκρατική. Η Ρούπα ήταν έτοιμη μαζί με συνεργούς της να αντικαταστήσουν τη γιάφκα του Αλίμου με αυτή της Κυψέλης, προκειμένου να έχουν πιο κοντά στο κέντρο της πόλης τα υλικά κατασκευής βομβών, ενδεχομένως για εκδήλωση τρομοκρατικών επιθέσεων με παγιδευμένα οχήματα.

Στο σπίτι της 25χρονης στον Αγ. Δημήτριο, οι αστυνομικοί βρήκαν μία πλαστή ταυτότητα και κάποια κλειδιά που έγραφαν «γκαράζ Προμπονά», ενώ ταυτόχρονα στο σπίτι της Πόλας Ρούπα στην οδό Ζαΐμη στην Ηλιούπολης βρήκαν σημειώσεις με οδηγίες για το πώς κατευθύνονται προς το γκαράζ της οδού Προμπονά. Τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας κατευθύνθηκαν προς την συγκεκριμένη οδό της Αθήνας και κατάφεραν να εντοπίσουν το γκαράζ, που τις προηγούμενες ημέρες είχε νοικιάσει η 25χρονη, χρησιμοποιώντας την πλαστή ταυτότητα που είχε βρεθεί. Είχε δώσει προκαταβολή στον ιδιοκτήτη, επικαλέστηκε ότι ήταν κάτοικος της περιοχής και του είχε πει πως θέλει να μεταφέρει εκεί δύο οχήματα της «οικογένειας», ενδεχομένως το ασημί Χιουντάι και το γαλάζιο Γκολφ, που εντοπίστηκαν στο γκαράζ του Αλίμου, το οποίο είχε νοικιαστεί τον Σεπτέμβριο του 2014. Σε αυτό το γκαράζ είχαν μεταφέρει οχήματα και υλικά μετά τη σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη, από άλλο γκαράζ της οδού Δενισλίου στο Βύρωνα, λίγο πριν την σύλληψη του 34χρονου Αντώνη Σταμπούλου, ο οποίος θα επιχειρούσε να πάρει και την σχάρα οροφής του κλεμμένου Nissan Sunny που χρησιμοποιήθηκε ως μεταφορέας της βόμβας που εξερράγη στον οδό Αμερικής στις 10 Απριλίου 2014.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ενδιαφέρον έχει το «σημειωματάριο» που κρατούσε και η 25χρονη, στο οποίο εμφανίζεται μία «λίστα εξόδων» με τις αγορές πινακίδων κυκλοφορίας οχημάτων, έξοδα κίνησης και άλλες αποδείξεις αγορών αναλώσιμων.

Δημοφιλή