ΔΙΕΘΝΕΣ
09/01/2017 04:27 EET | Updated 09/01/2017 04:30 EET

Φιλιππίνες: Εκατομμύρια καθολικοί στη λιτανεία του «Μαύρου Ναζωραίου». Φόβοι για τρομοκρατικό χτύπημα

Erik de Castro / Reuters
Devotees jostle to touch the image of Black Nazarene as they parade a black statue of Jesus Christ during the annual Catholic religious feast in Manila, Philippines January 9, 2017. REUTERS/Erik De Castro

Εκατομμύρια καθολικοί Φιλιππινέζοι αναμένονται σήμερα Δευτέρα 9 Ιανουαρίου στη Μανίλα, στις Φιλιππίνες για να παρακολουθήσουν την ετήσια λιτανεία του αγάλματος του Ιησού που αποκαλείται «Μαύρος Ναζωραίος». Πέρυσι ο αριθμός των συμμετεχόντων έφτασε τα 15 εκατομμύρια και φέτος εκτιμάται ότι θα είναι περισσότεροι.

Πρόκειται για ένα ξύλινο άγαλμα του Ιησού Χριστού,σε φυσικό μέγεθος, το οποίο έφτασε από το Μεξικό στις Φιλιππίνες το 1606. Το άγαλμα σώθηκε από τη φωτιά που κατέστρεψε το πλοίο που το μετέφερε ενώ επιβίωσε από σεισμούς αλλά και από τους βομβαρδισμούς που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου, με αποτέλεσμα πολλοί να πιστεύουν ότι το άγαλμα είναι θαυματουργό.

Κατά τη διάρκεια της λιτανείας στη Μανίλα οι πιστοί δίνουν αγώνα για να το ακουμπήσουν πιστεύοντας ότι θα τους φέρει καλοτυχία. Ωστόσο δεν είναι λίγες οι φορές που συμβαίνουν ατυχήματα και λιποθυμίες.

Φέτος οι ξένες διπλωματικές αποστολές έχουν εντολή να είναι σε επιφυλακή υπό το φόβο ενός τρομοκρατικού χτυπήματος, δεδομένου ότι την περασμένη εβδομάδα η αστυνομία σκότωσε τον Mohammad Jaafar Maguid, τον ηγέτη των ένοπλων ισλαμιστών της οργάνωσης Ansar Al Khilafah.

Τα μέτρα ασφαλείας στη Μανίλα είναι δρακόντεια, με ελεύθερους σκοπευτές σε κάθε κτίριο.

Sponsored Post