ΕΙΔΗΣΕΙΣ
09/01/2017 05:06 EET | Updated 09/01/2017 09:58 EET

Νίκος Παππάς: Τι θέλουν να κρύψουν οι ιδιοκτήτες των καναλιών;

Eurokinissi

Την έντονη αντίδρασή του στο αίτημα της Ένωσης Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ) για κατάργηση του πόθεν έσχες εξέφρασε με ανακοίνωσή του ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, ο κ. Νίκος Παππάς.

Διαβάστε επίσης:

Προσφυγή σε ΣτΕ: Kατάργηση του πόθεν έσχες ζητούν οι ιδιοκτήτες των καναλιών

«Τι θέλουν να κρύψουν;», είναι ο τίτλος της ανακοίνωσης που εξέδωσε ο κ. Παππάς και σε αυτή σημειώνει πως «οι ιδιοκτησίες των καναλιών ξεπέρασαν κάθε όριο λογικής.Ζητούν –με προσφυγή της ΕΙΤΗΣΕΕ στο ΣτΕ- να εξαιρεθούν οι ίδιοι και τα μεγαλοστελέχη των επιχειρήσεών τους από τον έλεγχο του πόθεν έσχες τους».

«Γιατί χρειάζονται αυτό το σκοτεινό πέπλο;Επίσης, περιμένουμε από την “Ηχώ των Καναλαρχών”, τη ΝΔ, να τοποθετηθεί άμεσα σχετικά με τη νέα απαίτηση των επιχειρηματιών-φίλων του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης» υπογραμμίζει ο κ. Παππάς.

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Τι θέλουν να κρύψουν;»

Οι ιδιοκτησίες των καναλιών ξεπέρασαν κάθε όριο λογικής.

Ζητούν –με προσφυγή της ΕΙΤΗΣΕΕ στο ΣτΕ- να εξαιρεθούν οι ίδιοι και τα μεγαλοστελέχη των επιχειρήσεών τους από τον έλεγχο του πόθεν έσχες τους.

Πρόκειται για μια ενέργεια πρόκληση απέναντι στον ελληνικό λαό.

Πρόκληση ακόμα μεγαλύτερη από τη μη πληρωμή τέλους συχνοτήτων και του φόρου διαφήμισης. Μεγαλύτερη και από τις σκανδαλώδεις αντισυνταγματικές παρατάσεις λειτουργίας που εξασφάλιζαν κάθε παραμονή πρωτοχρονιάς.

Περιμένουμε να μας εξηγήσουν με ποια λογική θα υποχρεούται σε έλεγχο πόθεν έσχες ο κάθε ένας από τους δημοσιογράφους που εργάζονται στα κανάλια, αλλά θα εξαιρούνται οι κατά τεκμήριο βαθύπλουτοι επιχειρηματίες-καναλάρχες, καθώς και τα πλουσιοπάροχα αμειβόμενα μεγαλοστελέχη τους.

Τι θέλουν να κρύψουν; Γιατί χρειάζονται αυτό το σκοτεινό πέπλο;

Επίσης, περιμένουμε από την “Ηχώ των Καναλαρχών”, τη ΝΔ, να τοποθετηθεί άμεσα σχετικά με τη νέα απαίτηση των επιχειρηματιών-φίλων του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Η αντίδραση της ΝΔ

Επίθεση στον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκο Παππά, εξαπέλυσε η ΝΔ, σηκώνοντας το γάντι για το θέμα του πόθεν έσχες και των καναλαρχών. Σε ανακοίνωσή του, το γραφείο Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τονίζει πως «ο κ. Παππάς, ο υπουργός που φιλοδοξούσε να γίνει τροχονόμος της διαπλοκής, δεν μπορεί να κατασκευάζει και να απευθύνει σε άλλους ανύπαρκτα ερωτήματα» επισημαίνοντας πως «προφανώς οι καναλάρχες υποχρεούνται να υποβάλλουν δήλωση πόθεν έσχες και αυτό είναι δεδομένο».

Η ΝΔ τονίζει, πως ο ίδιος ο κ. Παππάς οφείλει να απολογηθεί, γιατί δεν ελέγχθηκαν και δεν ήρθαν στη Βουλή -όπως επιβαλλόταν και όπως επίμονα ζητούσε η Νέα Δημοκρατία- τα πόθεν έσχες των υπερθεματιστών, αλλά και να εξηγήσει πως και γιατί έγιναν δεκτά, ως εγγύηση για τη συμμετοχή του εκλεκτού τους κ. Καλογρίτσα, τα βοσκοτόπια της Ιθάκης, τα οποία ανήκουν σε άλλον. «Ας καταλάβει, επιτέλους, ότι δεν μπορεί να παρακάμψει τις ευθύνες του, για το σκάνδαλο που έστησε με τις αντισυνταγματικές μεθοδεύσεις του για τις τηλεοπτικές άδειες. Δεν μπορεί πλέον να εξαπατήσει κανένα. Είναι υπόλογος και βαριά εκτεθειμένος» καταλήγει στην ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΝΔ.

Sponsoed Post