Παραμένουν τα προβλήματα από την κακοκαιρία

Παραμένουν τα προβλήματα από την κακοκαιρία
Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Προβλήματα στις μετακινήσεις, αλλά και στην καθημερινότητα των πολιτών έχει προκαλέσει η κακοκαιρία που συνεχίζει να δοκιμάζει τις περισσότερες περιοχές της χώρας, με χιονοπτώσεις, παγετό και δριμύ ψύχος.

Βόρεια Ελλάδα

Στη βόρεια Ελλάδα, στους δήμους που επλήγησαν τις τελευταίες ώρες από τον χιονιά, τα συνεργεία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κατέβαλαν ολονύκτιες προσπάθειες να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα, ενώ για μία ακόμη ημέρα τα σχολεία στη βόρεια Ελλάδα παραμένουν κλειστά στη συντριπτική τους πλειονότητα.

Η Θεσσαλονίκη ξημέρωσε με -4 βαθμούς Κελσίου. Οι κεντρικοί οδικοί άξονες της πόλης είναι «ανοιχτοί», αλλά οι οδηγοί κινούνται με χαμηλές ταχύτητες, λόγω του παγετού.

Προβλήματα υδροδότησης παρατηρούνται απόψε στην περιοχή της Τούμπας, λόγω υπερκατανάλωσης και διαρροών από σπασμένα υδρόμετρα και σωληνώσεις, που εκδηλώνονται σταδιακά με την ύφεση των καιρικών φαινομένων, αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΕΥΑΘ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, επιχειρείται άμεσα περαιτέρω ενίσχυση των δεξαμενών μέσω της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Νερού Θεσσαλονίκης και της Αραβησσού. Συνιστάται στους καταναλωτές περιορισμένη κατά το δυνατόν κατανάλωση μέχρι αύριο το πρωί.

Κλειστά θα μείνουν σήμερα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε όλο τον νομό Θεσσαλονίκης, ενώ δεν θα λειτουργήσουν το ΑΠΘ, το Πανεπιστήμιο «Μακεδονίας» και το «Αλεξάνδρειο» ΤΕΙ. Κλειστές θα παραμείνουν επίσης, σήμερα, Τετάρτη, όλες οι σκηνές του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ), λόγω κακοκαιρίας (Βασιλικό, Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, Μονή Λαζαριστών), με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος να ενημερώνει σε ανακοίνωσή του ότι σήμερα, 11 Ιανουαρίου, δεν θα πραγματοποιηθούν παραστάσεις λόγω κακοκαιρίας.

Προβλήματα παρατηρούνται και στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, καθώς οι δυσλειτουργίες λόγω του χιονιά ήρθαν να προστεθούν σε εκείνες που προκάλεσαν οι ισχυροί άνεμοι της προηγούμενης εβδομάδας. Ως αποτέλεσμα και παρότι το συμβατικό λιμάνι λειτουργεί κανονικά, η λειτουργία του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων (Σ.ΕΜΠΟ) έχει «παγώσει» από χτες, με αποτέλεσμα αρκετά πλοία μεταφοράς κοντέινερς να βρίσκονται σε αναμονή στον Θερμαϊκό Κόλπο, προκειμένου να εξυπηρετηθούν όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών αναβάλλονται επίσης όλες οι προσδιορισμένες για σήμερα ποινικές και πολιτικές δίκες στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, ενώ οι υποθέσεις που διακόπηκαν για σήμερα θα συνεχιστούν κανονικά μετά τις 10 το πρωί. Το δικαστικό μέγαρο της πόλης λειτουργεί πάντως κανονικά από τις 8 το πρωί.

Κανονικά διεξάγονται αυτή την ώρα οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία», όπου από τη χιονόπτωση ακυρώθηκαν χθες πολλές πτήσεις και η λειτουργία του αερολιμένα αποκαταστάθηκε αργά το απόγευμα.

Την ίδια ώρα, ταλαιπωρία περιμένει το επιβατικό κοινό του ΟΑΣΘ, καθώς, όπως έγινε γνωστό, λόγω της κακοκαιρίας θα τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο έκτακτης ανάγκης και θα κυκλοφορήσουν μόνο 130 από τα 480 με 500 λεωφορεία του Οργανισμού.

Με αντιολισθητικές αλυσίδες πρέπει να είναι εφοδιασμένοι οι οδηγοί που κινούνται στους δρόμους Πολυγύρου, Μηχανιώνας, Επανομής, Λαγκαδά προς Σοχό και Ασκό, Πέντε Βρύσες-Βερτίσκος, Λιβάδια-Περιστερά, Ζαγκλιβέρι-Πετροκέρασα, Σουρωτή-Άγιος Αντώνιος, όπως επίσης στους δρόμους που οδηγούν προς Ωραιόκαστρο, Φίλυρο, Πανόραμα, Χορτιάτη, Ασβεστοχώρι και Εξοχή. Παράλληλα, απαγορεύεται η είσοδος φορτηγών άνω των 3,5 τόνων στην εσωτερική Περιφερειακή, στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης- Καβάλας από το 12ο χλμ. μέχρι το 96ο χλμ. και στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης- Αθήνας, από τον κόμβο της Λαχαναγοράς μέχρι την Περιφερειακή.

Στην κεντρική Μακεδονία, αλυσίδες χρειάζονται -επίσης- τα οχήματα που κινούνται σε όλο το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο των νομών Χαλκιδικής, Κιλκίς και Σερρών, και σε αρκετούς -κυρίως- επαρχιακούς δρόμους της Ημαθίας, της Πέλλας και της Πιερίας.

Ο διευθυντής του Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Χαράλαμπος Στεργιάδης, δήλωσε ότι ο μηχανισμός της Περιφέρειας είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει την κατάσταση εν όψει της νέας χιονόπτωσης που αναμένεται σήμερα, ενώ ήδη οι υπηρεσίες ξεκίνησαν από χθες να προμηθεύονται ποσότητες αλατιού για τον αποχιονισμό. Για το τμήμα της οδού Θεσσαλονίκης - Μουδανίων, όπου χθες το μεσημέρι ακινητοποιήθηκαν δεκάδες οχήματα λόγω του χιονιού στο οδόστρωμα, διευκρίνισε ότι «είχε πέσει αλάτι στο εν λόγω σημείο, ωστόσο ήταν τεράστιος ο όγκος των οχημάτων που συγκεντρώθηκε εκεί σε σύντομο χρονικό διάστημα και δεν μπορούσε να περάσει η αλατιέρα». Για το λόγο αυτό συνέστησε στους πολίτες, τις επόμενες δύο μέρες που θα διαρκέσει το φαινόμενο, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις

Πολικό ψύχος επικρατεί στη δυτική Μακεδονία. Συγκεκριμένα η Φλώρινα και η Πτολεμαϊδα ξημέρωσαν με -18 βαθμούς Κελσίου και τα Γρεβενά με -14 βαθμούς. Αλυσίδες ή χιονολάστιχα χρειάζονται οι οδηγοί στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο των νομών Φλώρινας και Κοζάνης, και σε τμήματα επαρχιακών δρόμων της Καστοριάς και των Γρεβενών.

Την ίδια στιγμή στα Ιωάννινα, τα εκχιονιστικά μηχανήματα δίνουν μάχη για να καθαρίσουν τους δρόμους καθώς συνεχίζεται η χιονόπτωση σε πολλές περιοχές της Ηπείρου. Στην πόλη των Ιωαννίνων το χιόνι αγγίζει τους 50 πόντους, ενώ σε ανακοίνωσή του, ο Εμπορικός Σύλλογος συνιστά στους καταστηματάρχες να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους, ενώ κλειστά θα παραμείνουν και τα φροντιστήρια.

Τα δρομολόγια του αστικού ΚΤΕΛ έχουν διακοπεί από τα ξημερώματα, ενώ αναβλήθηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννιτών. Σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση της Αστυνομίας, η κίνηση των αυτοκινήτων στο οδικό δίκτυο της Ηπείρου, πρέπει να γίνεται με αντιολισθητικές αλυσίδες, ενώ εξακολουθεί η απαγόρευση κυκλοφορίας στην Εγνατία Οδό και τις εθνικές οδούς σε φορτηγά άνω των 3,5 τόνων.

Αποκλεισμένα μέχρι στιγμής, είναι χωριά της Μουργκάνας στη Θεσπρωτία, καθώς και εκείνα τα οποία βρίσκονται στην παλιά εθνική οδό Ηγουμενίτσας -Ιωαννίνων, από το 10ο έως το 20ό χιλιόμετρο. Οι δρόμοι που οδηγούν από την παλιά εθνική οδό, προς τα χωριά Δράμεση, Κορύτιανη, Μενίνα έχουν πολύ χιόνι, ενώ, όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κτηνοτρόφος Βασίλης Φάτσιος, τόσο ο ίδιος όσο και πολλοί συνάδελφοί του δεν μπορούν να πλησιάσουν στα μαντριά τους. Επίσης προβλήματα υπάρχουν και στο οδικό δίκτυο των Φιλιατών, ενώ πριν από λίγο έγινε απεγκλωβισμός 15 αυτοκινήτων στο δρόμο Ηγουμενίτσας-Πλαταριάς στη θέση Γωνιά.

Επίσης ανακοινώθηκε ότι, λόγω των συνεχιζόμενων έντονων καιρικών συνθηκών και σε επικοινωνία με τις διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας, ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας με απόφασή του, αναστέλλει για αύριο Πέμπτη τη λειτουργία του συνόλου των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και των Παιδικών Σταθμών και των ΚΔΑΠ.

Στο δήμο Σουλίου, δύο μηχανήματα επιχειρούν να ανοίξουν τους δρόμους, ενώ με υδροφόρα επιχειρείται να μεταφερθεί θαλασσινό νερό, για να ρίξουν σε δρόμους της περιοχής. Πάντως, όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας Γιώργος Μαυρογιώργος, προτεραιότητα δίνεται στις κεντρικές οδικές αρτηρίες και στα νοσοκομεία.

Παράλληλα, ανυποχώρητο παραμένει το κύμα της σφοδρής κακοκαιρίας που πλήττει τον Έβρο, με τις πυκνές χιονοπτώσεις, τις χιονοθύελλες στο βόρειο τμήμα του νομού και τον παγετό να δοκιμάζουν κάθε στιγμή τις αντοχές, τόσο των κατοίκων, όσο και των υπηρεσιών που αγωνίζονται για την αντιμετώπισή του.

Το μεσημέρι, και μετά την υποβολή σχετικού αιτήματος από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης προς το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, αναχώρησαν με το πλοίο της γραμμής, από την Αλεξανδρούπολη για τη Σαμοθράκη, δύο μηχανήματα του στρατού, συνοδεία δύο οδηγών και ενός τεχνικού, προκειμένου να συνδράμουν στο έργο αποχιονισμού του νησιού. Σύμφωνα με τον δήμαρχο, Θανάση Βίτσα, η κατάσταση είναι οριακά διαχειρίσιμη λόγω της συνεχιζόμενης κακοκαιρίας και της έλλειψης επαρκών μηχανημάτων και προσωπικού.

Η πυκνή χιονόπτωση συνεχίζεται και στην Αλεξανδρούπολη, όπου η κίνηση των οχημάτων γίνεται με πολύ χαμηλές ταχύτητες και ιδιαίτερη προσοχή.

Χωρίς ρεύμα και νερό παραμένουν Αλόννησος και Σκόπελος

Σε απόγνωση βρίσκονται οι άνθρωποι που ζουν στα δύο νησιά των Σποράδων, την Αλόννησο και τη Σκόπελο, αφού συνεχίζονται τα προβλήματα ηλεκτροδότησης, μετά τις μεγάλες ζημιές που υπέστη υποσταθμός της ΔΕΗ στην περιοχή της Γλώσσας, κατά τη διάρκεια σφοδρής χιονοθύελλας που έπληξε την περιοχή.

Το χιόνι στην Αλόννησο έχει ξεπεράσει και τα 2,5 μέτρα σε πολλές περιοχές που ακόμη και σήμερα εξακολουθούν να είναι αποκλεισμένες, παρά τις προσπάθειες των εκχιονιστικών να φθάσουν ως εκεί. Αποκλεισμένες είναι οι περιοχές Μαρπούντα, Στενή Βάλλα, Γέρακας και Καλαμάκι.

Αργά χθες το βράδυ κατάφερε να φθάσει στην Αλόννησο, μέσα σε σφοδρή χιονοθύελλα, το οχηματαγωγό "Πρωτεύς" με δυνάμεις πυροσβεστών και στρατιωτικών από τον Βόλο για να ενισχύσουν τις προσπάθειες του δήμου Αλοννήσου.

Ο δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης ζήτησε βοήθεια από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας να αποσταλούν στο νησί ερπυστριοφόρα-φορτωτές, αλλά και στρατιωτικές δυνάμεις για να βοηθήσουν στη διάνοιξη των δρόμων, που εκτός από το πολύ χιόνι έχουν κλείσει και από μεγάλα δέντρα που έχουν πέσει από την κακοκαιρία.

Τόσο η Αλόννησος, όσο και η Σκόπελος, που παραμένουν χωρίς ηλεκρικό ρεύμα, δεν έχουν και νερό αφού δεν λειτουργούν οι μονάδες αφαλάτωσης και έχουν σπάσει ή παγώσει τα δίκτυα ύδρευσης.

Από την πρωτοφανούς έντασης χθεσινή χιονοθύελλα επλήγη και η Σκόπελος, οι δρόμοι της οποίας έχουν κλείσει και πάλι από το χιόνι και είναι αδύνατη η οδική επικοινωνία μεταξύ Χώρας και Γλώσσας.

Στην Χώρα Σκοπέλου το χιόνι μέσα στα στενά σοκάκια έχει σκεπάσει τα πάντα και σε πολλά μέρη ξεπερνά και το ένα μέτρο.

Χθες αργά την νύχτα και έπειτα από τεράστιες προσπάθειες διάρκειας 6 ωρών των εκχιονιστικών μηχανημάτων και του δήμου Σκοπέλου, απεγκλωβίστηκαν από τον όρμο του Αγνώντα οι 25 περίπου ταξιδιώτες που είχαν αποβιβαστεί εκεί από το πλοίο της γραμμής, αλλά ο δρόμος για τη Χώρα ήταν κλειστός.

Κατέρρευσε η στέγη του ιστορικού «Αναγνωστηρίου» στη Μυτιλήνη

Πλήρως κατέρρευσε υπό το βάρος του χιονιού, περί τις 11 το πρωί, η στέγη του θεάτρου του ιστορικού «Αναγνωστηρίου» Αγιάσου, που ως εκείνη την ώρα παρέμενε στο μεγαλύτερο τμήμα της μετέωρη, καταπλακώνοντας την πλατεία του θεάτρου.

Από τα μέλη του Αναγνωστηρίου περισυλλέγεται όποιο μέρος του εξοπλισμού του θεάτρου μπορούσε να περισυλλέγει (μικρόφωνα, υπολογιστές, κονσόλα, μουσικά όργανα, καλώδια κλπ), ενώ κλήθηκαν σε βοήθεια συνεργεία της δημοτικής κοινότητας για να αποσυμφορηθούν οι δρόμοι γύρω από το κτίριο του Αναγνωστηρίου, να απομακρυνθούν τα σταθμευμένα αυτοκίνητα, συνεργείο της ΔΕΗ να απομονώσει την ηλεκτρολογική εγκατάσταση του κτιρίου, και να υπάρξει μέριμνα για την αποφυγή πλημμύρας του υπογείου και της αίθουσας μουσικών μαθημάτων του ισογείου.

Από την Περιφέρεια βορείου Αιγαίου ζητήθηκε η άμεση αποστολή μηχανικών της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας για να αποτιμηθεί η καταστροφή και να υποδειχθούν κάποια πρώτα προληπτικά μέτρα.

Απαγόρευση κυκλοφορίας στην Εθνική Ιωαννίνων-Αντιρρίου

Την προσωρινή απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων από τις 8 το πρωί, στο τμήμα της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων-Αντιρρίου, από το παλιό στρατόπεδο Φιλιππιάδας, μέχρι τη σήραγγα Κλεισούρας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, λόγω χιονόπτωσης και παγετού, ανακοίνωσε η Αστυνομική Διεύθυνση Πρέβεζας.

Η έντονη χιονόπτωση που ξεκίνησε αργά το βράδυ, έντυσε στα λευκά δεκάδες χωριά στο Λούρο και στον Ζάλογγο αλλά και στον δήμο Ζηρού.

Με δυσκολία διεξάγεται η κυκλοφορία στον δρόμο από Στεφάνη μέχρι Θεσπρωτικό. Στη Δημοτική Ενότητα Ζαλόγγου, το χιόνι έφτασε μέχρι την παραλία Καναλακίου, ενώ σε Καμαρίνα, Κρυοπηγή, Μυρσίνη, Μεγαδέντρο χρειάστηκε η επέμβαση των μηχανημάτων για να ανοίξουν οι περισσότεροι δρόμοι μέσα στους οικισμούς, ενώ με απόφαση του δημάρχου Χρήστου Μπαΐλη κλειστά θα είναι σήμερα τα σχολεία καθώς και το Κέντρο Ειδικής Αγωγής στην Σαμψούντα.

Έντονη χιονόπτωση στη Λαμία

Ισχυρή χιονόπτωση σημειώνεται από τις 6.00 το πρωί, στην πόλη της Λαμίας. Το ύψος του χιονιού έφτασε ήδη τους 5 πόντους μέσα στο κέντρο της πόλης με αποτέλεσμα προβλήματα να παρατηρούνται στην κίνηση των οχημάτων.

Σε πολλούς δρόμους ιδιαίτερα περιφερειακούς, είναι απαραίτητες οι αλυσίδες, ενώ δυσκολίες έχει προκαλέσει η κακοκαιρία στο εθνικό δίκτυο Αθηνών - Θεσσαλονίκης στο τμήμα από το 160 χλμ. στον Άγιο Κωνσταντίνο μεχρι τις Ράχες, στο 240 χλμ. Η αστυνομική διεύθυνση Φθιώτιδας αποφάσισε την πλήρη απαγόρευση της κυκλοφορίας των βαρέων οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας σε όλο το μήκος της εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας - Θεσσαλονίκης, εντός των ορίων του νομού Φθιώτιδας.

Την ίδια ώρα καταβάλλονται προσπάθειες ώστε να μείνει ανοιχτή η εθνική οδός Αθηνών - Θεσσαλονίκης, στο τμήμα από τη Στυλίδα μέχρι τα Καμένα Βούρλα. Δεκάδες εκχιονιστικά μηχανήματα, ρίχνοντας αλάτι, προσπαθούσαν να κρατήσουν ανοιχτό το εθνικό δίκτυο, καθώς το οδόστρωμα παρουσιάζει ολισθηρότητα λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών και του παγετού.

Στους δρόμους δρόμο Λαμίας - Δομοκού, Λαμίας-Καρπενησίου, και Λαμίας-Άμφισσας η κυκλοφορία γίνεται μόνο με αλυσίδες και με μεγάλη δυσκολία.

Προβλήματα στην υδροδότηση στον Βόλο

Πυκνή χιονόπτωση πλήττει, από τη νύχτα, τη Μαγνησία με αποτέλεσμα να υπάρχουν προβλήματα στις οδικές συγκοινωνίες, αλλά και στην υδροδότηση του πολεοδομικού συγκροτήματος του Βόλου.

Η θερμοκρασία βρίσκεται καθηλωμένη στους -4 βαθμούς, έχει παγώσει το σύστημα ύδρευσης της πόλης και υπάρχουν μεγάλες ζημιές στο υδροδοτικό σύστημα της ΔΕΥΑΜΒ με αποτέλεσμα να μην υδροδοτείται το μεγαλύτερο μέρος του Βόλου.

Το χιόνι έχει ξεπεράσει τα 15 εκατοστά στο κέντρο ακόμη και στην παραλία του Βόλου, ενώ στα βόρεια προάστια έχει φθάσει τα 40 εκατοστά. Τα αυτοκίνητα κινούνται δύσκολα και μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες, παρά το γεγονός ότι εκχιονιστικά μηχανήματα προσπαθούν να κρατήσουν τις οδικές αρτηρίες ανοιχτές.

Οχήματα-αλατιέρες και υδροφόρες του δήμου Βόλου ρίχνουν τόνους αλατιού και θαλασσινό νερό στους δρόμους για να λιώσει το χιόνι και να διευκολυνθεί η κίνηση των αυτοκινήτων. Επίσης, έχουν διακοπεί και οι αστικές συγκοινωνίες όχι μόνο προς τα προάστια ,αλλά και στο κέντρο του Βόλου. Με δυσκολία διεξάγεται και η κίνηση προς τις Α' και Β' ΒΙΠΕ του Βόλου και προς την Λάρισα όπου επιχειρούν πολλά εκχιονιστικά της Περιφέρειας.

Οι δρόμοι προς το Πήλιο, από τον Περιφερειακό και πάνω, είναι ανοιχτοί, αλλά η κίνηση γίνεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Με χιονοθύελλα ξύπνησαν Γιάννενα και Άρτα

Ισχυρές χιονοπτώσεις πλήττουν από τα ξημερώματα και την Ήπειρο, προκαλώντας προβλήματα στους οδικούς άξονες.

Ήδη μέσα στην πόλη των Ιωαννίνων και στην Άρτα το χιόνι ξεπερνά τους 30 πόντους. Τα εκχιονιστικά μηχανήματα έχουν βγει στους δρόμους, όμως λόγω της χιονοθύελλας τα οδόστρωμα μέσα λίγα λεπτά ξαναγεμίζει χιόνι. Η Πολιτική Προστασία έχει ρίξει από την Τρίτη αλάτι σε πολλούς δρόμους, ειδικά έξω από τα νοσοκομεία.

Στα Γιάννενα ανάλογη χιονόπτωση έχει να σημειωθεί από το 1987.

Οι δήμοι συνιστούν στους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως αναγκαίες και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί λόγω του παγετού.

Σφοδρή χιονόπτωση στους νομούς Τρικάλων - Καρδίτσας

Σφοδρή χιονόπτωση σημειώνεται στους νομούς Τρικάλων και Καρδίτσας.

Με απόφαση της δημοτικής αρχής Καρδίτσας, όλα τα σχολεία του δήμου είναι σήμερα κλειστά, ενώ οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί λειτουργούν κανονικά. Επίσης, με απόφαση του δημάρχου Τρικάλων και σήμερα τα σχολεία στην περιφέρεια ευθύνης του, είναι κλειστά. Ανοιχτοί είναι οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί του δήμου.

Οι δρόμοι στο επαρχιακό δίκτυο είναι ανοικτοί, αλλά είναι απαραίτητη η χρήση των αντιολισθητικών αλυσίδων, τόσο στο επαρχιακό, όσο και στο εθνικό δίκτυο.

Δημοφιλή