ΚΟΙΝΩΝΙΑ
13/01/2017 07:16 EET | Updated 13/01/2017 07:18 EET

Στο μικροσκόπιο 60 usb της Πόλας Ρούπα – Τι ψάχνει η Αντιτρομοκρατική

Eurokinissi

Στο μικροσκόπιο της Αντιτρομοκρατικής και της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών έχουν μπει τα περίπου 60 αποθηκευτικά μέσα (usb) και ο υπολογιστής της Πόλας Ρούπα που βρέθηκαν στο διαμέρισμα της οδού Ζαΐμη στην Ηλιούπολη.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. προσπαθούν να ανιχνεύσουν το κατά πόσο σε αυτά υπάρχουν προκηρύξεις του «Επαναστατικού Αγώνα» από παλιότερες ενέργειες ή οποιοδήποτε άλλο στοιχείο μπορεί να οδηγήσει σε συμπεράσματα σε σχέση με σχεδιαζόμενα τρομοκρατικά χτυπήματα. Στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών γίνεται –μεταξύ άλλων- ανάσυρση δεδομένων που έχουν διαγραφεί. Στο ίδιο πλαίσιο ερευνών διερευνάται το κατά πόσο μπορεί στα αποθηκευτικά μέσα να υπάρχουν τμήματα προκηρύξεων της οργάνωσης «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών».

Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί κείμενα με πολιτικές αναλύσεις και δραστηριότητες ατόμων και οργανισμών, που ενδεχομένως αποτελούν μέρος προπαρασκευαστικών ενεργειών.

Στο μεταξύ, στελέχη των αρμόδιων διωκτικών Αρχών αναφέρουν πως τα δύο πρόσωπα ανδρών που απεικονίζονται σε δελτία ταυτότητας με πραγματικά στοιχεία πολιτών έχουν μπει επίσης στο μικροσκόπιο. Πρόκειται για τους εικονιζόμενους στις ταυτότητες με τα στοιχεία «ΤΡΙΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ Ευστάθιος του Γεωργίου» και «ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Ιωάννης του Βασιλείου» που φέρεται να είχαν εκδοθεί στο Βόλο και στην Ηλιούπολη αντίστοιχα. Η ανησυχία για νέα πρόσωπα στο αντάρτικο πόλης είναι διάχυτη, καθώς σε αυτή την περίπτωση θα πρόκειται για άτομα και δράσεις «αχαρτογράφητες».

Την ίδια ώρα, από τις έρευνες προκύπτει ότι στόχος της ομάδας Ρούπα πιθανότατα ήταν εταιρία-κολοσσός στον Πειραιά. Η ενέργεια ενδεχομένως γινόταν με παγιδευμένο με εκρηκτικά όχημα. Στις σημειώσεις που βρέθηκαν στο σπίτι της Ηλιούπολης υπήρχε υλικό με πληροφορίες γύρω από τη δραστηριότητα της συγκεκριμένης εταιρίας. Αναφορές στις ίδιες σημειώσεις υπήρχαν για πολλούς εφοπλιστές.

Εντύπωση προκάλεσε, επίσης, στους αρμόδιους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. η αναφορά στις ίδιες σημειώσεις σε ονόματα επιχειρηματιών που δεν έχουν απασχολήσει την επικαιρότητα. Τέτοιου είδους καταγραφές εντείνουν στην Αστυνομία την ανησυχία για ύπαρξη προπαρασκευαστικών πράξεων για απαγωγή. Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης επισημαίνουν, ωστόσο, ότι τα ποσοστά εξιχνίασης στις περιπτώσεις απαγωγών είναι εξαιρετικά υψηλά στην Ελλάδα και ότι μία τέτοια απόπειρα από την πλευρά των τρομοκρατών θα αποτελούσε μία κίνηση υψηλού ρίσκου.