ΕΙΔΗΣΕΙΣ
14/01/2017 15:02 EET | Updated 14/01/2017 15:26 EET

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα-Αναστασιάδη για την διάσκεψη της Γενεύης

Anadolu Agency via Getty Images
BRUSSELS, BELGIUM - MARCH 17: Greek Prime Minister Alexis Tsipras (R) and Greek-Cypriot leader Nicos Anastasiades talk together on the first day of two days long European Union (EU) Summit at the Council of the European Union in Brussels, Belgium on March 17, 2016. (Photo by Dursun Aydemir/Anadolu Agency/Getty Images)

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, οι οποίοι αξιολόγησαν τα αποτελέσματα της Διάσκεψης της Γενεύης για το Κυπριακό και επεξεργάστηκαν τη στρατηγική που θα ακολουθηθεί κατά την επόμενη περίοδο στις σχετικές συνομιλίες.

"Στο πλαίσιο αυτό", όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, "συμφώνησαν στην ανάγκη να αξιοποιηθεί η δυναμική των συνομιλιών, για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του κυπριακού στη βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ και της ιδιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας ως κράτος-μέλος της ΕΕ".

"Ελλάδα και Κυπριακή Δημοκρατία", υπογραμμίζεται, "προσέρχονται στις συνομιλίες για την ασφάλεια και τις εγγυήσεις με αποφασιστικότητα και ουσιαστικές και περιεκτικές προτάσεις, στη βάση των διακηρυγμένων τους αρχών, μακριά από αναχρονιστικές λογικές και προσεγγίσεις. "Για μια επανενωμένη Κύπρο χωρίς κατοχικούς στρατούς, χωρίς εγγυήσεις και προς όφελος του συνόλου του Κυπριακού λαού".

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)