ΕΙΔΗΣΕΙΣ
15/01/2017 08:55 EET | Updated 15/01/2017 09:05 EET

Στο Μοντ Πελεράν από 18-20 Ιανουαρίου η διάσκεψη των τεχνοκρατών για το Κυπριακό

GENEVA, SWITZERLAND - JANUARY 12: Greek Cypriot leader Nicos Anastasiades arrives to attend the fourth day of Cyprus talks at United Nations Office in Geneva, Switzerland on January 12, 2017. Turkish Cypriot leader Mustafa Akinci and Greek Cypriot leader Nicos Anastasiades met for several days of closed-door meetings in Switzerland under the auspices of the UNs Cyprus envoy, Espen Barth Eide.

 (Photo by Mustafa Yalcin/Anadolu Agency/Getty Images)
Anadolu Agency via Getty Images
GENEVA, SWITZERLAND - JANUARY 12: Greek Cypriot leader Nicos Anastasiades arrives to attend the fourth day of Cyprus talks at United Nations Office in Geneva, Switzerland on January 12, 2017. Turkish Cypriot leader Mustafa Akinci and Greek Cypriot leader Nicos Anastasiades met for several days of closed-door meetings in Switzerland under the auspices of the UNs Cyprus envoy, Espen Barth Eide. (Photo by Mustafa Yalcin/Anadolu Agency/Getty Images)

Στο Μοντ Πελεράν της Ελβετίας, από τις 18 ως τις 20 Ιανουαρίου, θα συνεχιστεί σε επίπεδο τεχνοκρατών η συζήτηση για ρύθμιση των θεμάτων ασφάλειας και εγγυήσεων στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό.

Την ανακοίνωσε έκανε με ανάρτηση του στο Twitter ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης , ο οποίος ανακοίνωσε επίσης ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχαν το μεσημέρι νέα τηλεφωνική επικοινωνία ενόψει της συνέχισης της διαδικασίας στο Κυπριακό.

Οι κ.κ. Τσίπρας και Αναστασιάδης αντάλλαξαν απόψεις ενόψει της συνέχισης της διάσκεψης για το Κυπριακό, σημειώνει στην ίδια ανάρτηση ο κ. Χριστοδουλίδης.

Στη χθεσινή επικοινωνία που είχαν ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο Κύπριος Πρόεδρος συμφώνησαν στην ανάγκη να αξιοποιηθεί η δυναμική των συνομιλιών για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού στη βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ και της ιδιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας ως κράτος-μέλος της ΕΕ.

«Ελλάδα και Κυπριακή Δημοκρατία προσέρχονται στις συνομιλίες για την ασφάλεια και τις εγγυήσεις με αποφασιστικότητα και ουσιαστικές και περιεκτικές προτάσεις, στη βάση των διακηρυγμένων τους αρχών, μακριά από αναχρονιστικές λογικές και προσεγγίσεις. Για μια επανενωμένη Κύπρο χωρίς κατοχικούς στρατούς, χωρίς εγγυήσεις και προς όφελος του συνόλου του Κυπριακού λαού», σημείωνε σχετική ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού για την επικοινωνία.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)