ΕΙΔΗΣΕΙΣ
15/01/2017 10:02 EET | Updated 15/01/2017 10:03 EET

Κριτική Βενιζέλου: Ο Παπανδρέου πρέπει να ζητήσει συγνώμη. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν μπορεί να πάει μακριά

eurokinissi

Δεν χαρίστηκε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος, κατά την ομιλία του στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την επιστροφή του Γιώργου Παπανδρέου αλλά και την κριτική του προς την Φώφη Γεννηματά για αυτήν την προσέγκιση.

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι «ξέρω καλύτερα από κάθε άλλον τη σημασία της συσπείρωσης και της ενότητας. Ενότητα και συσπείρωση δεν σημαίνει αναπαλαίωση. Κάποιοι οφείλουν μια εξήγηση, μια συγγνώμη. Επωμίστηκα τη φθορά όταν άλλοι έφευγαν σαν ποντίκια από το καράβι» για να προσθέσει, πάντως, ότι «δεν έχω κανένα προσωπικό πρόβλημα με κανέναν».

Ασκώντας κριτική στη Φώφη Γεννηματά, ανέφερε: «Το σχήμα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης όπως διαμορφώνεται δεν μπορεί να πάει μακριά. Δεν έχουμε ΠΑΣΟΚ αλλά ισότιμη συμμετοχή τεσσάρων σχημάτων στην Δημοκρατική Συμπαράταξη. Πρέπει λοιπόν τάχιστα να προστρέξουμε στην πολιτική απόφαση του Συνεδρίου του 2015 για τη συγκρότηση του μεγάλου Δημοκρατικού Φορέα. Η πρόσκληση σε άλλα κόμματα όπως το Ποτάμι και άλλες κινήσεις πρέπει τώρα να είναι ανοιχτή ειλικρινής και επίμονη προκειμένου να οδηγηθούμε σε άλλες ελκυστικές διαδικασίες».

Κάλεσε, τέλος, τον Αλέξη Τσίπρα να προκηρύξει εκλογές ζητώντας τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής συνεννόησης μετά την εκλογική αναμέτρηση.

Η απάντηση Γεννηματά

Στον αντίποδα η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ενωτική, απηύθυνε κάλεσμα και σε άλλα πρώην στελέχη του κόμματος να συμπορευθούν με την Δημοκρατική Συμπαράταξη.

«Δεν διεκδικούμε απλά την ενίσχυση των δυνάμεων μας. Διεκδικούμε να γίνουμε εμείς το μεγάλο, το προοδευτικό ρεύμα πλειοψηφίας που θα επηρεάσει καθοριστικά τις εξελίξεις στην πατρίδα μας» τόνισε σε άλλο σημείο για να συμπληρώσει ότι «η παράταξη μας είναι άρρηκτα συνδεμένη με την πολιτική σταθερότητα και την πρόοδο της χώρας».

Έκανε άνοιγμα και σε άλλα πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ σημειώνοντας ότι έχουν ηθική υποχρέωση να στηρίξουν την προσπάθεια της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και τόνισε ότι «είναι ώρα να κάνουν ανάλογο βήμα όλα τα στελέχη και οι δυνάμεις του κεντροαριστερού χώρου που δεν είναι ακόμη μαζί μας».

«Τους περιμένουμε. Τώρα και όχι αύριο. Ιδιαίτερα στελέχη που τιμήθηκαν από το ΠΑΣΟΚ επί σειρά ετών έχουν ηθική υποχρέωση να ενώσουν τις δυνάμεις τους μαζί μας» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Όλοι έχουμε κριθεί και συνεχίζουμε να κρινόμαστε από τους πολίτες. «Ελιτίστικες κινήσεις που διασπούν και αποδυναμώνουν, που αντιστρατεύονται και δεν υπηρετούν την συνοχή και τη δυναμική της παράταξης, δεν έχουν καμιά απήχηση στην κοινωνία. Δεν έχουν καμία τύχη» πρόσθεσε.