Το πείραμα των δύο ημερών του Μπέντο!

Το πείραμα των δύο ημερών του Μπέντο!
sport24

Τα περισσότερα βέλη μετά το 2-2 στα Χανιά έχουν πέσει πάνω στον Μπρούνο Βιάνα. Η ερασιτεχνική του αντίδραση στο πρώτο γκολ του Πλατανιά έβγαλε έξω από τα ρούχα του μέχρι και τον Μπέντο, αλλά ο Πορτογάλος τεχνικός θα τον στηρίξει μέχρι το τέλος… Ή για να είμαστε ακριβείς, μέχρι να ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του στο Κόπα Άφρικα ο Μανουέλ Ντα Κόστα.

Το ενδιαφέρον όμως εστιάζεται αλλού: Τα προβλήματα στο κέντρο της άμυνας στον φετινό Ολυμπιακό είναι γνωστά. Δεν χρειαζόταν να εμφανιστούν για ακόμη μία φορά στο ματς με τους Χανιώτες. Οπότε, δεν προκαλεί σε κανέναν έκπληξη το γεγονός ότι ο Βιάνα είχε «θέματα». Όμως, οι προβληματισμοί στον κόσμο υπήρχαν και την περίοδο που ο Βιάνα ήταν στον πάγκο ή στην εξέδρα και έπαιζαν οι Μποτία – Ντα Κόστα.

Το ενδιαφέρον, λοιπόν, έχει να κάνει με το πόσες φορές έχει βρεθεί μαζί το δίδυμο Ρέτσος – Βιάνα μέσα στη χρονιά. Πόσες φορές έχει βρεθεί ακόμα και σε προπόνηση. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Μπέντο είχε πάρει τις αποφάσεις του να πορευόταν με τους πιτσιρικάδες στο κέντρο της άμυνας από την προπόνηση της Πέμπτης (12/1).

Ο Μποτία δεν είχε παραπονεθεί ακόμα για ενοχλήσεις στη γάμπα (σ.σ. παραπονέθηκε παραμονή του αγώνα), αλλά ο Μπέντο φοβόταν την 7η κάρτα του Ισπανού που θα τον υποχρέωνε να έχανε δύο ματς μέσα στον Γενάρη. Ήθελε να τον κρατήσει έξω, προκειμένου να τον προφύλασσε και αν δεχόταν την 7η κάρτα σε κάποιο από τα επόμενα ματς, τουλάχιστον να προλάβαινε ο Ντα Κόστα να γυρνούσε στο Ρέντη και να κάλυπτε το κενό του Ισπανού.

Ας επιστρέψουμε όμως στους Βιάνα και Ρέτσο. Μόλις δύο φορές βρέθηκαν μαζί οι δυο τους. Στις προπονήσεις προπαραμονή και παραμονή του αγώνα των Περιβολίων. Και τρίτη φορά ξανάσμιξαν κατευθείαν στον αγώνα στα Χανιά. Δεν είναι και τόσο εύκολο να υπάρχει συνοχή μεταξύ τους, πόσο μάλλον όταν ο ένας είναι άπειρος με προδιαγραφές (Ρέτσος) και ο άλλος έχει προκαλέσει αρκετές φορές τα… «αχ-βαχ» της εξέδρας και όχι μόνο (Βιάνα).

Το πείραμα που έκανε στα Χανιά ο Μπέντο ήταν ένα πείραμα μόλις δύο ημερών! Βέβαια, ο ίδιος ο Πορτογάλος τεχνικός είχε ξεκαθαρίσει στη διοίκηση ότι δεν ήθελε στόπερ τον Γενάρη και αναπόφευκτα αναλαμβάνει και όλη την ευθύνη για την εικόνα που παρουσίασε το κέντρο της άμυνας, άσχετα αν δεν έφταιγε 100% ο Βιάνα και ήταν συνολική η ευθύνη του 2-2.

ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΟ ΜΕ ΑΝΣΑΡΙΦΑΡΝΤ

Από Δευτέρα (16/1) θα αρχίσει ο Μπέντο να δείχνει τις… διαθέσεις του σε ό,τι έχει να κάνει με το παιχνίδι κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης στην Αρκαδία (18/1, 19.30). Τα περισσότερα βλέμματα θα πέσουν πάνω στον Καρίμ Ανσαριφάρντ, ο οποίος δεν έχει κάνει ακόμα προπόνηση με τη νέα του ομάδα.

Ο Μπέντο άφηνε να εννοηθεί ότι βολεύεται με τους δύο επιθετικούς που έχει (Ιντέγιε, Καρντόσο) και πώς όποιος εμφανιζόταν στο Ρέντη, θα ξεκινούσε από την… 3η θέση. Ο Πορτογάλος δεν συνήθιζε, ακόμα και όταν είχε διαθέσιμο τον Πασιένσια, να παίρνει τρεις επιθετικούς σε μία 18άδα.

Οπότε, αποτελεί ερωτηματικό πώς θα διαχειριστεί την περίπτωση του Ιρανού επιθετικού, τον οποίο είναι απολύτως φυσιολογικό να θέλει να τσεκάρει στις προπονήσεις που ακολουθούν. Προς το παρόν αυτό που μπορεί να καταλάβει κανείς από το κλίμα που βγαίνει από το ποδοσφαιρικό τμήμα, είναι ότι για να μπει στην αποστολή ο Ανσαριφάρντ, το πιθανότερο είναι να μείνει έξω κάποιος από τους Ιντέγε - Καρντόσο. Το σενάριο που θέλει τον Μπέντο να παίρνει και τους τρεις στην Τρίπολη δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες. Έχουμε όμως δρόμο μέχρι το ματς της Τετάρτης (18/1). Μεσολαβούν δύο προπονήσεις.

Πηγή:Sport24.gr

Δημοφιλή