ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
18/01/2017 07:08 EET | Updated 18/01/2017 07:51 EET

Γερμανικό ΥΠΟΙΚ: Το Βερολίνο εξακολουθεί να αναμένει τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα

Ute Grabowsky via Getty Images
BERLIN, GERMANY - DECEMBER 14: German Finance Minister Wolfgang Schaeuble arrives for the weekly German federal Cabinet meeting on December 14, 2016 in Berlin, Germany. (Photo by Ute Grabowsky/Photothek via Getty Images)

Η γερμανική κυβέρνηση εξακολουθεί να αναμένει συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, δήλωσε εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών την Τετάρτη.

Νωρίτερα η γερμανική Bild είχε αναφέρει πως ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ετοιμαζόταν για συνέχιση της βοήθειας προς την Ελλάδα χωρίς συμμετοχή του ΔΝΤ.

«Για εμάς αυτή η συμμετοχή είναι υποσχεθείσα και απαραίτητη» ανέφερε η εκπρόσωπος του ΥΠΟΙΚ.

Σύμφωνα με τη Bild, το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών προετοιμάζεται για μια ψηφοφορία στη Bundestang στην περίπτωση που το ΔΝΤ αρνηθεί τελικά να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα, συμπληρώνοντας ότι ο Σόιμπλε πιστεύει πως ο ESM μπορεί να καλύψει το κενό που θα αφήσει το ΔΝΤ.

Στο μεταξύ, με εντατικούς ρυθμούς κινείται το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης προκειμένου να οριστικοποιήσει την εναλλακτική πρόταση προς τους θεσμούς για να «ξεπαγώσει» η αξιολόγηση. Ειδικότερα, υπό την επίβλεψη του Μαξίμου, είναι σε εξέλιξη ο επανασχεδιασμός της αρχικής πρότασης που είχε παρουσιαστεί από την Αθήνα στους θεσμούς, ώστε να καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό το οποίο βλέπουν οι δανειστές μετά το 2018. Την ίδια στιγμή, ολοένα περισσότερα κυβερνητικά στελέχη τα τελευταία 24ώρα παραδέχονται ότι η πρόταση του ενισχυμένου δημοσιονομικού «κόφτη» για μετά το 2018 βρίσκεται στο τραπέζι.

Διαβάστε επίσης: