ΚΟΙΝΩΝΙΑ
18/01/2017 15:19 EET | Updated 18/01/2017 15:28 EET

Νέα επεισόδια στο δημοτικό συμβούλιο του Περάματος για το θέμα της εκπαίδευσης των παιδιών του πολέμου

Eurokinissi/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Σε κλίμα έντασης διεξάγεται στο Πέραμα το δημοτικό συμβούλιο της πόλης για το θέμα της εκπαίδευσης των παιδιών του πολέμου.

Γονείς και κάτοικοι, που αντιδρούν στη φοίτηση παιδιών προσφύγων από τη Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων του Σχιστού στο 1ο Δημοτικό Σχολείο του Ν. Ικονίου, έχοντας κατακλύσει την αίθουσα της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, ήλθαν μεταξύ τους σε έντονη αντιπαράθεση, με αποτέλεσμα να διακοπεί η συνεδρίαση.

Ψήφισμα καταδίκης από τον δήμο Κορυδαλλού

Πάντως, το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Κορυδαλλού εξέδωσε ομόφωνο ψήφισμα, καταδίκης της επίθεση της Χρυσής Αυγής στο σχολείο του Περάματος. Στο ψήφισμα γίνεται αναφορά στην «υπόδικη «Χρυσή Αυγή»» που «είναι μια εγκληματική, φασιστική οργάνωση, πρέπει να απομονωθεί, να τιμωρηθεί, το συντομότερο δυνατό για τα εγκλήματά της, για να σταματήσει οριστικά να δηλητηριάζει συστηματικά, την κοινωνία και ειδικά τη νεολαία μας με τις φασιστικές ναζιστικές ιδέες και πρακτικές». Στο ψήφισμα καλούνται εκπαιδευτικοί, γονείς και όλοι οι δημότες «να αγκαλιάσουν τα κατατρεγμένα εξαιτίας του ιμπεριαλιστικού πολέμου, προσφυγόπουλα. Να απομονώσουν τις ρατσιστικές ξενοφοβικές κραυγές».

Νωρίτερα, τεταμένο ήταν εκ νέου το κλίμα στην περιοχή του Περάματος, όπου ήταν προγραμματισμένη για τις 18.00 συγκέντρωση γονέων που αντιδρούν στη φοίτηση παιδιών προσφύγων στο Α’ Δημοτικό Νέου Ικονίου.

Όπως υποστηρίζει η εκπρόσωπος γονέων, Όλγα Νούλα, πρωταρχικός φόβος των και αντίρρηση είναι σχετικά με την κατάσταση υγείας των προσφυγόπουλων που θέλουν να φέρουν στο σχολείο μας. Αντιδρούμε διότι έγινε απροειδοποίητα, τελεσίδικα χωρίς να ζητήσουν την γνώμη μας και τέλος χωρίς να είμαστε σίγουροι ότι αυτά τα παιδιά έχουν κάνει τα απαραίτητα εμβόλια».

Χθες, σοβαρά επεισόδια έλαβαν χώρα στο 1ο Δημοτικό του Ν. Ικονίου όταν μέλη της Χρυσής Αυγής -με επικεφαλής τον υπόδικο βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιάννη Λαγό- εισέβαλαν στο σχολείο και διαπληκτίστηκαν με γονείς και δασκάλους. Μπορεί η Χρυσή Αυγή με βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα να θέλησε να υποβαθμίσει τα επεισόδια, αφού έδειξε μέρος του συμβάντος όπου τα πνεύματα ήταν ακόμη ήρεμα, ωστόσο αρκετά άλλα βίντεο δείχνουν την έκταση των επεισοδίων.

Ένα από αυτά είναι το βίντεο που ανέβασε το ίδιο το υπουργείο Παιδείας, το οποίο καταδίκασε τα επεισόδια.

Η αστυνομία μάλιστα διέταξε ΕΔΕ για την πρωτοφανής εισβολή Χρυσαυγιτών σε σχολείο, τη στιγμή μάλιστα που στο σημείο ήταν και αστυνομικοί.