ΚΟΙΝΩΝΙΑ
19/01/2017 07:23 EET | Updated 19/01/2017 07:23 EET

Σκουρλέτης: Υπήρξε καλός συντονισμός κατά την κακοκαιρία. Δεν θρηνήσαμε θύματα, ίσως και από τύχη

Sooc

Ο συντονισμός των εμπλεκόμενων φορέων στην αντιμετώπιση των προβλημάτων από τον χιονιά ήταν πολύ καλός, αλλά η ένταση των φαινομένων «καμιά φορά μας υπερβαίνει», δήλωσε στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, στη Βουλή.

Όπως αναφέρει ο ΣΚΑΙ, ο κ. Σκουρλέτης δεν εντόπισε ευθύνες των αρμόδιων υπηρεσιών για τα μεγάλα προβλήματα στην Σκόπελο και την Αλόννησο. Απέδωσε τα σοβαρά προβλήματα που προκλήθηκαν στην υδροδότηση, ηλεκτροδότηση και τις μεταφορές, στα πρωτοφανή καιρικά φαινόμενα, που όπως υποστήριξε συμβαίνουν μία φορά στα 40 χρόνια.

Ο κ. Σκουρλέτης υπογράμμισε ότι δεν υπήρξαν θύματα από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, υποστηρίζοντας τα περί «καλού συντονισμού», αποδίδοντάς το ωστόσο αυτό και στον παράγοντα «τύχη» που πολλές φορές, όπως είπε. συμβάλλει.

«Είχαμε καλύτερο συντονισμό των εμπλεκόμενων φορέων», σημείωσε ο Υπουργός Εσωτερικών, απαντώντας στις αιτιάσεις του βουλευτή ΚΚΕ, Κώστα Στεργίου, περί έλλειψης προσωπικού και υποδομών στα δύο νησιά, καθώς και την έλλειψη ετοιμότητας των αρμόδιων αρχών.

«Δεν θρηνήσαμε θύματα. Κοιτάξτε την εικόνα σε άλλες χώρες με αντίστοιχα φαινόμενα. Υπήρχαν δεκάδες νεκροί . Θέλετε να το πείτε τύχη; Ίσως. Κι αυτό καμιά φορά συμβάλει. Αλλά είχαμε έγκαιρη κινητοποίηση των αρχών» είπε.