Τέσσερα παιδιά μεταξύ των 9 επιζώντων από τη χιονοστιβάδα στο ξενοδοχείο στην Ιταλία. Συγκλονιστικό βίντεο από τη διάσωση

Τέσσερα παιδιά μεταξύ των 9 επιζώντων από τη χιονοστιβάδα
A still image taken from a video shows firefighters working at Hotel Rigopiano in Farindola, central Italy, after it was hit by an avalanche, January 20, 2017 provided by Italy's Fire Fighters.Vigili del Fuoco/Handout via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. EDITORIAL USE ONLY. TPX IMAGES OF THE DAY
A still image taken from a video shows firefighters working at Hotel Rigopiano in Farindola, central Italy, after it was hit by an avalanche, January 20, 2017 provided by Italy's Fire Fighters.Vigili del Fuoco/Handout via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. EDITORIAL USE ONLY. TPX IMAGES OF THE DAY
Handout . / Reuters

Στους δέκα ανθρώπους αναθεώρησε η ιταλική Πυροσβεστική των αριθμό των επιζώντων στο ξενοδοχείο Rigopiano, στην περιφέρεια Αμπρούτσο της κεντρικής Ιταλίας. Μεταξύ αυτών είναι και τέσσερα παιδιά.

Δυο από αυτά, ένα αγοράκι οκτώ ετών και η αδελφή του, έξι χρόνων, είναι τα παιδιά του μάγειρα που είχε σημάνει πρώτος συναγερμό, στις πέντε και μισή την Τετάρτη το απόγευμα, μόλις η χιονοστιβάδα είχε προκαλέσει την κατάρρευση μεγάλου μέρους του ξενοδοχειακού συγκροτήματος.

Οι διασώστες συνεχίζουν το έργο τους, παρά το σκοτάδι, και με την βοήθεια φωτοκυττάρων. Συνολικά, σήμερα, έχουν εντοπισθεί ζωντανοί δέκα άνθρωποι. Πέντε έχουν ήδη απεγκλωβισθεί, ενώ άλλες πέντε επιχειρήσεις απεγκλωβισμού βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη. Οι διασωθέντες μεταφέρονται αμέσως στο νοσοκομείο της Πεσκάρα, όπου υποβάλλονται σε όλες τις αναγκαίες ιατρικές εξετάσεις. Κανένας από τους ανθρώπους που απεγκλωβίστηκαν δεν παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα υγείας, πέρα από συμπτώματα υποθερμίας, τα οποία θεωρούνται, όμως, αντιμετωπίσιμα.

Τα μέλη των σωστικών συνεργείων εργάζονται με μεγάλη προσοχή, διότι υπάρχει η πιθανότητα να αποκολληθεί και νέα χιονοστιβάδα, η οποία θα μπορούσε να καταλήξει ακριβώς στο σημείο στο οποίο βρίσκονται τα σωστικά συνεργεία. Μέλη των οικογενειών των αγνοουμένων, τέλος, διαμαρτυρήθηκαν ηχηρά μπροστά στους δημοσιογράφους και στα σωστικά συνεργεία, λόγω του ότι η Πολιτική Προστασία δεν τους ανακοίνωσε τα ονόματα των ανθρώπων που έχουν εντοπισθεί και οι οποίοι πρόκειται -όπως όλοι ελπίζουν- να απεγκλωβισθούν σύντομα. Οι υπεύθυνοι των επιχειρήσεων, όμως, προτιμούν να ολοκληρώσουν πρώτα με ασφάλεια τις διασώσεις, και μόνον στην συνέχεια να πληροφορήσουν τους συγγενείς.

Η εφημερίδα la Rebublica μετέδωσε ένα συγκλονιστικό βίντεο από τη διάσωση παιδιού από τα χαλάσματα του ξενοδοχείου.

Επιβίωσαν και δύο σκυλιά του ξενοδοχείου

Επίσης δύο τσοπανόσκυλα, που ανήκαν στο ξενοδοχείο Rigopiano, βρέθηκαν σώα και αβλαβή σε ένα κοντινό χωριουδάκι, σε απόσταση 4 χιλιομέτρων από το σημείο της καταστροφής, όπως ανέφερε μια υπάλληλος του ξενοδοχείου.

«Η καρδιά μου πήγε να σπάσει όταν είδα τους δύο σκύλους στον δρόμο το βράδυ της Πέμπτης, κατά τις 21.30. Τους φώναξα και με αναγνώρισαν, χάρηκα τόσο πολύ», είπε η Μαρτίνα Ρόσι. Η 19χρονη Ιταλίδα εργάζεται στο μπαρ του ξενοδοχείου αλλά δεν βρισκόταν εκεί όταν το κτίριο καταπλακώθηκε από τη χιονοστιβάδα. Στη σελίδα της στο Facebook ανάρτησε μια φωτογραφία με τα δύο τσοπανόσκυλα, τον Λούπο και τη Νούβολα, που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στο ξενοδοχείο. Η Ρόσι είπε ότι δεν ξέρει πώς τα δύο μεγάλα, λευκά σκυλιά, οι μασκότ του ξενοδοχείου, κατάφεραν να φτάσουν στο χωριουδάκι Βίλα Κούπολι. Τα σκυλιά τα φροντίζει προς το παρόν μια κυρία που είχε υιοθετήσει τα κουταβάκια τους.