Τραμπ: «Η Αμερική πάνω από όλα. Θα πολεμήσω για εσάς. Δεν θα σας απογοητεύσω»

Τραμπ: «Η Αμερική πάνω από όλα. Θα πολεμήσω για εσάς. Δεν θα σας απογοητεύσω»

Ο 70χρονος Ρεπουμπλικανός Ντόναλντ Τραμπ ορκίστηκε και έγινε ο 45ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

«Από τους Αμερικανούς για τους Αμερικανούς» και «θα κάνουμε και πάλι μεγάλη την Αμερική» ήταν οι βασικοί άξονες του οράματος που ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ έχει για τη χώρα του.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, στην ομιλία του αμέσως μετά την ορκωμοσία του, τόνισε ότι οι Αμερικανοί μπορούν τώρα να πάρουν μέρος στην εθνική προσπάθεια για την ανοικοδόμηση της χώρας, προς όφελος όλων.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ εξήρε τον προκάτοχό του Μπαράκ Ομπάμα και την σύζυγό του Μισέλ για την ευγενική βοήθεια που προσέφεραν κατά τη μεταβίβαση της εξουσίας, σημειώνοντας πως επέδειξαν «μεγαλοπρέπεια», ωστόσο τόνισε ότι θα δώσει πίσω στους πολίτες την εξουσία που μέχρι πρότινος νεμόταν μόνο η Ουάσιγκτον.

«Για πολύ καιρό οι πολιτικοί ευημερούσαν ωστόσο θέσεις εργασίας χάνονταν και εργοστάσια έκλειναν» επεσήμανε.

Ο νέος επικεφαλής του αμερικανικού κράτους μεταξύ άλλων υπογράμμισε ότι τώρα με το νέο όραμά του, η Αμερική θα είναι πρώτη.

«Θα ξανακάνουμε την Αμερική ισχυρή και σπουδαία και πάλι» είπε.

«Αυτό που έχει πραγματικά σημασία δεν είναι πιο κόμμα είναι στην κυβέρνηση αλλά εάν η κυβέρνηση ελέγχεται από το λαό. Η σημερινή ημέρα είναι ένα ορόσημο. Είναι η μέρα που ο λαός έγινε και πάλι εξουσιαστής του έθνους. Οι λησμονημένοι είναι ξανά στο προσκήνιο. Αυτή η στιγμή είναι η δική σας στιγμή, όλα αλλάζουν αυτή τη στιγμή, εδώ και τώρα. Οι ΗΠΑ είναι η δική σας χώρα» τόνισε.

Ακόμη ο Τράμπ είπε πως δεν έχει σημασία ποιο κόμμα ελέγχει την κυβέρνηση, αλλά εάν η κυβέρνηση ελέγχεται από τον λαό, είπε και πρόσθεσε ότι οι Αμερικανοί θέλουν καλά σχολεία για τα παιδιά τους, ασφάλεια στις γειτονιές τους, καλές δουλειές για τους ίδιους.

«Το έγκλημα, οι συμμορίες, τα ναρκωτικά τα στέρησαν αυτά από τους πολίτες. Αυτός ο εφιάλτης σταματά εδώ και τώρα» υπογράμμισε.

«Είμαστε ένα έθνος, έχουμε κοινή μοίρα. Ο όρκος που έδωσα είναι όρκος πίστης σε όλους τους Αμερικανούς» συνέχισε ο κ. Τραμπ και έδωσε το στίγμα του για την εξωτερική πολιτική και την οικονομία.

«Για πολλές δεκαετίες υπερασπιστήκαμε τα σύνορα άλλων κρατών, και επιδοτήσαμε τις ξένες βιομηχανίες, ενώ αρνηθήκαμε να υπερασπιστούμε τα δικά μας» είπε συνέχισε λέγοντας ότι η αμερικανική υποδομή είναι σε παρακμή, την ώρα που «κάναμε άλλες χώρες πλούσιες. Τα εργοστάσια έκλειναν το ένα μετά το άλλο.Ο πλούτος αυτής της χώρας αναδιανεμήθηκε αλλού.Κάναμε μια νέα συμφωνία που θα ακουστεί παντού. Ένα νέο όραμα είναι σε ισχύ από σήμερα και εφεξής θα μιλάμε μόνο για την Αμερική, η Αμερική πάνω απ΄όλα . Κάθε απόφαση θα είναι προς όφελος των Αμερικανών».

"Θα ακολουθήσουμε δύο απλούς κανόνες: αγοράζετε αμερικανικά, προσλαμβάνετε Αμερικανούς» υπογράμμισε.

Σε αυτό το σημείο ο νέος Αμερικανός πρόεδρος υποσχέθηκε ευημερία και διαβεβαίωσε: «Ποτέ μα ποτέ δεν θα σας απογοητεύσω, η Αμερική θα αρχίσει να κερδίζει και πάλι. Θα επαναφέρουμε τις θέσεις εργασίας, τα σύνορα μας, τον πλούτο μας, τα όνειρά μας. Θα ξαναχτίσουμε γέφυρες, δρόμους, θα φέρουμε τους Αμερικανούς στην εργασία».

«Από τους Αμερικανούς για τους Αμερικανούς» σημείωσε και είπε πως η χώρα θα ανοικοδομηθεί και πάλι με τα χέρια των Αμερικανών. «Θα αγοράζουμε αμερικάνικα και θα προσλαμβάνουμε Αμερικανούς». είπε.

Για την εξωτερική πολιτική δήλωσε: «Θα ενισχύσουμε τις παλιές μας συμμαχίες και θα συγκροτήσουμε νέες. Και θα ενώσουμε τον πολιτισμένο κόσμο εναντίον της εξτρεμιστικής ισλαμικής τρομοκρατίας, την οποία θα εξαλείψουμε από προσώπου Γης».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ανέφερε: «Όταν ανοίγετε την καρδιά σας στον πατριωτισμό δεν υπάρχει χώρος για προκαταλήψεις. Πάντοτε πρέπει να επιδιώκουμε την αλληλεγγύη. Δεν θα πρέπει να υπάρχει κανένας φόβος. Προστατευόμαστε από τους γενναίους άνδρες και γυναίκες των ενόπλων δυνάμεων και των δυνάμεων ασφαλείας, κυρίως όμως προστατευόμαστε από τον Θεό».

«Είμαστε ένα έθνος...εποχή των κούφιων λόγων έχει παρέλθει τώρα είναι ώρα της δράσης... Εμείς δεν θα αποτύχουμε...Η Αμερική ζει όσο ευημερεί...Είμαστε έτοιμοι να ξεκλειδώσουμε τα μυστήρια του διαστήματος...» είπε μεταξύ άλλων και κατέληξε απευθυνόμενος, όπως είπε, προς όλους τους Αμερικανούς: «Ακούστε αυτά τα λόγια. Εσείς ποτέ δεν θα αγνοηθείτε ξανά. Από κοινού θα καταστήσουμε την Αμερική σπουδαία και περήφανη ξανά, μαζί θα τα καταφέρουμε».

Δείτε το βίντεο με την ομιλία του Ντόναλντ Τραμπ

Δημοφιλή