ΚΟΙΝΩΝΙΑ
20/01/2017 11:37 EET | Updated 20/01/2017 11:37 EET

Πιθανόν τη Δευτέρα νομοθετική ρύθμιση για τον ΔΟΛ

Eurokinissi

Την Δευτέρα πιθανόν να «εμφανιστεί» η ρύθμιση σχετικά με την διευθέτηση των ζητημάτων επιχειρήσεων Μέσων Ενημέρωσης που βρίσκονται σε καθεστώς χρεοκοπίας, με αφορμή τις εξελίξεις στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη.

Το πιθανότερο είναι πώς η νομοθετική αυτή πρωτοβουλία (την οποία ανακοίνωσε την Τετάρτη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας) θα αποσταλεί στα πολιτικά κόμματα αλλά και σε ενδιαφερόμενους φορείς προκειμένου να εξεταστεί το ενδεχόμενο διακομματικής συναίνεσης. Η σχετική επεξεργασία φέρεται να έχει γίνει στο κορυφαίο δυνατό κυβερνητικό επίπεδο υπό την εποπτεία των κυβερνητικών στελεχών που έχουν την ευθύνη για τις εξελίξεις στον χρηματοπιστωτικό τομέα.

Δεν θα αφορά αποκλειστικά τον ΔΟΛ αλλά θα έχει γενικευμένη ισχύ για επιχειρήσεις Μέσων Ενημέρωσης και θα συνιστά ουσιαστικά μία μορφή εκκαθάρισης εν λειτουργία, που όμως θα διαθέτει την δυνατότητα παροχής ρευστότητας για το χρονικό διάστημα που απαιτείται για την εξυγίανση και την χρηματοδότηση της επιχείρησης με ίδια κεφάλαια.

Η μέχρι στιγμής εικόνα θέλει τα κόμματα του χώρου της κεντροαριστεράς δηλαδή το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι να είναι θετικά διακείμενα σε μία τέτοια εξέλιξη ενώ ερωτηματικό αποτελεί η στάση της Νέας Δημοκρατίας. Οι πρώτες ενδείξεις από τον χώρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι αρνητικές πλην όμως δεν έχει ακόμη τίποτε καθορισθεί αφού η Ν.Δ ταυτοχρόνως δεν επιθυμεί να βρεθεί απομονωμένη στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Yπενθυμίζεται ότι σύμφωνα και με τα στοιχεία που έχουν κατατεθεί στην Εξεταστική Επιτροπή το χρέος του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη είναι περίπου 179 εκατομμύρια ευρώ.

Πηγή: Vouliwatch

Διαβάστε ακόμη:

Ο Βασίλης Μουλόπουλος στον ΔΟΛ