ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
22/01/2017 13:04 EET | Updated 22/01/2017 13:04 EET

Παπαδημητρίου: Το αφορολόγητο είναι υπό διαπραγμάτευση

NurPhoto via Getty Images
Dimitris Papadimitriou, Minister of Economy attends kick up meeting of the new cabinet of PM Alexis Tsipras, in Athens, on November 6, 2016. (Photo by Wassilios Aswestopoulos/NurPhoto via Getty Images)

«Το αφορολόγητο και άλλα, διαπραγματεύονται», παραδέχθηκε για πρώτη φορά σε δηλώσεις του από τα Τρίκαλα ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου. «Όπως ξέρετε προσπαθούμε να κρατήσουμε αυτό που υπάρχει τώρα.

Αν θα μπορέσουμε να το κρατήσουμε, αυτό, δεν το ξέρω», συμπλήρωσε ο υπουργός υπογραμμίζοντας ότι η αξιολόγηση πρέπει να ''κλείσει''».

Κι αυτό γιατί όπως επεσήμανε ακολουθεί η ποσοτική χαλάρωση στην οποία «η ένταξη της χώρας είναι κάτι πολύ χρήσιμο για την ρευστότητα των επιχειρηματιών και των επιχειρήσεων».

Σε ερώτηση για τον «κόφτη» ο υπουργός απάντησε πως αυτός υπάρχει μόνο για να ικανοποιήσει τους δανειστές προσθέτοντας πως «δεν πρόκειται να λειτουργήσει».

«Αυτή λοιπόν είναι μια κόκκινη γραμμή την οποία η κυβέρνηση δεν πρόκειται να περάσει», είπε έχοντας ήδη υπογραμμίσει ότι «η κυβέρνηση έχει ανακοινωσει ότι δεν πρόκειται να πάρει καινούργια μέτρα για το 2019 και μετά».