ΔΙΕΘΝΕΣ
23/01/2017 16:13 EET | Updated 23/01/2017 16:13 EET

Γρίφος παραμένουν εκατοντάδες αναφορές σε ΑΤΙΑ - Τι δείχνουν τα έγγραφα της CIA

oorka via Getty Images
3d rendering of flying saucer ufo vintage style

Για περισσότερα από πενήντα χρόνια η αμερικανική αεροπορία διερευνούσε αναφορές για θεάσεις ΑΤΙΑ (Αγνώστου Ταυτότητας Ιπτάμενων Αντικειμένων), όπως αποκαλύπτουν έγγραφα που δημοσιεύτηκαν στην ιστοσελίδα της υπηρεσίας πληροφοριών. Σε αυτά, εμπεριέχεται μια τότε μυστική ανακοίνωση του υπουργείου Αμύνης των ΗΠΑ, σύμφωνα με την οποία η ρωσική IAC συμμετείχε επίσης στις έρευνες.

Αυτό που παρουσιάζει ενδιαφέρον είναι ότι η IAC είχε αρχίσει τις έρευνες ήδη από το 1947, πολύ παλιότερα από την αμερικανική αεροπορία, ενώ ένα μεγάλο ποσοστό των περιπτώσεων παραμένει ανεξιχνίαστο. Η IAC έχει διερευνήσει την παρούσα κατάσταση αναφορικά με τα ΑΤΙΑ, που έχουν δημιουργήσει υποψίες στον Τύπο και έχουν ανησυχήσει τις κρατικές υπηρεσίες... Από το 1947, έχουν δεχτεί 1.500 επίσημες αναφορές για θεάσεις (ΑΤΙΑ) και περίπου το 20% εξ αυτών δεν έχουν εξήγηση», αναφέρει έγγραφο με ημερομηνία την 10η Ιουνίου του 2002.

Στο έγγραφο το Υπουργείο Αμύνης των ΗΠΑ εξέφραζε την ανησυχία ότι η χώρα μπορεί να δεχτεί αεροπορική επίθεση και ζητούσε να συνεχιστούν οι έρευνες ώστε να διαπιστωθεί εάν αυτά τα αντικείμενα ελέγχονται ή όχι από ανθρώπους. Ο τόνος του Υπουργείου ήταν επιτακτικός, γεγονός που αποδεικνύει ότι η αμερικανική κυβέρνηση αντιμετωπίζει μέχρι και σήμερα με μεγάλη σοβαρότητα τέτοιου είδους αναφορές.

Εάν ψάξει κανείς στις σελίδες των 13 εκατ. εγγράφων που δημοσιεύτηκαν, θα βρει πάμπολλες αναφορές σε ΑΤΙΑ στον Τύπο που, όπως φαίνεται, είχαν εξετάσει με προσοχή οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών και η αμερικανική αεροπορία. Σαφής κατάληξη στο εάν δεχόμαστε ή όχι επισκέψεις από εξωγήινους πολιτισμούς δεν υπάρχει, όμως, αίσθηση προκαλεί ότι ακόμα και σήμερα ένα σημαντικό ποσοστό των αναφορών παραμένει αδιευκρίνιστο.

Υπενθυμίζουμε ότι την προηγούμενη εβδομάδα είχε γίνει γνωστό ότι ο αμερικανικός στρατός είχε κάνει «πειραματόζωο» τον Γιούρι Γκέλερ, με στόχο να χρησιμοποιήσει τις «μεταφυσικές» δυνάμεις του για την παρακολούθηση ξένων πρακτόρων. Παρόλο που το 1995 ο στρατός είχε ανακοινώσει ότι το «Stagate Project», όπως ονομαζόταν το συγκεκριμένο εγχείρημα, δεν είχε αποτελέσματα, τα έγγραφα που δημοσιεύτηκαν δείχνουν ότι ο Γκέλερ είχε καταφέρει να «διαβάσει» το μυαλό των επιστημόνων που τον μελετούσαν.