Βοήθεια από το Ισραηλινό Κολλέγιο για τους Σύριους πρόσφυγες στην Ελλάδα

Βοήθεια από το Ισραηλινό Κολλέγιο για τους Σύριους πρόσφυγες στην Ελλάδα
Tα μέλη της αποστολής με την βοήθεια που συγκέντρωσαν για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα
Tα μέλη της αποστολής με την βοήθεια που συγκέντρωσαν για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα
Ισραηλινό Κολλέγιο

Οκταμελής αντιπροσωπεία φοιτητών και προσωπικού του Ισραηλινού Κολλεγίου Givat Washington στην Ιερουσαλήμ έχει καταφτάσει στην Αθήνα για την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας που συγκεντρώθηκε στο Ισραήλ για τους Σύριους πρόσφυγες στην Ελλάδα.

Οι μαθητές και το προσωπικό του κολεγίου κινητοποιήθηκαν σε όλο το Ισραήλ και κατόρθωσαν να συγκεντρώσουν 5 τόνους ρούχων και παιχνιδιών για τους Σύριους πρόσφυγες σε ευρεία επιχείρηση με την ονομασία "Τείνω χείρα βοήθειας."

Τα ρούχα τοποθετήθηκαν σε 118 μεγάλα κουτιά από εθελοντές και μεταφέρθηκαν στην Αθήνα μέσω των Ισραηλινών αερογραμμών ΕL AL. Η βοήθεια διανέμεται σε όλη την Ελλάδα.

Κατά την διάρκεια της παραμονής της, η Ισραηλινή αντιπροσωπεία θα επισκεφθεί πολλά κέντρα προσφύγων στην Αθήνα και την Λέσβο.

Για την υλοποίηση της αποστολής, το Κολλέγιο Givat Washington συνεργάστηκε στενά με τον Δήμο Αθηναίων, την Πρεσβεία του Ισραήλ, τον Οικο-Προσφύγων "Ελπίδα," την οργάνωση "Hellenic Initiative," εκκλησίες και υπηρεσίες πρόνοιας στην Ελλάδα, τις Ισραηλινές αερογραμμές EL AL καθώς και με νέους ανθρώπους σε όλο το Ισραήλ.

Το Κολλέγιο Givat Washington ιδρύθηκε πριν από 60 χρόνια από την Εβραϊκή Κοινότητα της Ουάσιγκτον των ΗΠΑ. Χτίστηκε και ως χωριό νέων για την υποδοχή παιδιών προσφύγων του Ολοκαυτώματος. Ως εκ τούτου, διατηρεί μια παράδοση παροχής βοήθειας σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη.