ΔΙΕΘΝΕΣ
24/01/2017 09:46 EET | Updated 24/01/2017 09:46 EET

De Morgen: O Ντάισελμπλουμ υπαίτιος για την αναμενόμενη εκλογική συρρίκνωση των Ολλανδών σοσιαλδημοκρατών

EMMANUEL DUNAND via Getty Images
Eurogroup President and Dutch Finance Minister Jeroen Dijsselbloem is pictured ahead of a Eurogroup finance ministers meeting at the European Council in Brussels, on December 5, 2016. / AFP / EMMANUEL DUNAND (Photo credit should read EMMANUEL DUNAND/AFP/Getty Images)

«Νεοφιλελεύθερη» ατζέντα και κοινωνική «αναλγησία» καταλογίζει στον πρόεδρο του Eurogroup και υπουργό Οικονομίας της Ολλανδίας Γερούν Ντάισελμπλούμ η βελγικη εφημεριδα De Morgen στο σημερινό κύριο άρθρο της.

Η εφημερίδα διερευνά τους λόγους συρρίκνωσης της εκλογικής δύναμης των σοσιαλιστών σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και εκτιμά ότι το μέλλον της σοσιαλδημοκρατίας είναι «άδηλο». Σε ό,τι αφορά την Ολλανδία και ειδικότερα τον Ντάισελμπλούμ, η εφημεριδα τον θεωρεί ήδη υπαίτιο για την συντριβή που αναμένεται να υποστούν οι Ολλανδοί Εργατικοί στις εκλογές του Μαρτίου.

Εξάλλου η ίδια εφημερίδα, σε δημοσίευμα υπό τον τίτλο «Οι χώρες της ευρωζώνης δίνουν το πράσινο φως για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους», υπενθυμίζει ότι ο Ολλανδός υπουργός είχε αναβάλει την εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το ελληνικο χρέος ύστερα από την απόφαση της ελληνικής κυβέρνηση να προβεί σε παροχές υπέρ κοινωνικών ομάδων.

Επισημαίνεται τέλος πως η Αθήνα χρειάστηκε μερικές εβδομάδες για να πείσει τους δανειστές ότι η Ελλάδα «παραμένει πιστή» στις δεσμεύσεις της για υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων και τήρηση του προγράμματος.

(Mε πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)