ΚΟΙΝΩΝΙΑ
24/01/2017 16:52 EET | Updated 24/01/2017 17:31 EET

Η απάντηση της ΕΡΤ στη ΝΔ για τα περί αναζήτησης σχολιαστών στα δελτία ειδήσεων

Alkis Konstantinidis / Reuters
The logo of the reopened state broadcaster ERT is seen inside a studio in Athens June 11, 2015. Employees at Greece's state television ERT hugged each other and cried on Thursday as the channel aired its first broadcast in two years, after it was shut down under one of the previous government's most drastic austerity measures. Leftist Prime Minister Alexis Tsipras, who is racing to reach a cash-for-reforms deal with the European Union and IMF, had called ERT's closure

Απάντηση στην ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας περί αναζήτησης σχολιαστών στο δελτίο ειδήσεων της δημόσιας τηλεόρασης έδωσε η ΕΡΤ, σημειώνοντας ότι ο συντάκτης της ανακοίνωσης από το γραφείο Τύπου της ΝΔ, με το υψηλού επιπέδου χιούμορ του και το λακωνικό της γραφής του θα μπορούσε να διεκδικήσει ο ίδιος μια θέση σχολιαστή. Έντονη η αντίδραση του Λαζαρίδη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΡΤ έχει ως εξής:

«Το υψηλού επιπέδου χιούμορ, η φινετσάτη ειρωνεία, η πολιτική οξυδέρκεια σε συνδυασμό με το λακωνικό ύφος της γραφής, αναδεικνύουν περίτρανα το συγγραφικό ταλέντο του συντάκτη της ανακοίνωσης του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας. Επαξίως, λοιπόν, μπορεί να διεκδικήσει μία από τις θέσεις των σχολιαστών στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ».

«Για να μην κουράζονται, μιας και φαίνονται οι στόχοι τους, τους λέμε μόνο ένα: Ας μην ξεχάσουν τον Λάκη Λαζόπουλο, τον Κώστα Βαξεβάνη και τον Βασίλη Μουλόπουλο» ανέφερε η ΝΔ στην ανακοίνωσή της.

Στην ανακοίνωση αυτή αντέδρασε μέσω Twitter ο διευθυντής του γραφείου τύπου της ΝΔ Μακάριος Λαζαρίδης. Ειδικότερα, τόνισε:

Νωρίτερα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε εκδόσει την εξής ανακοίνωση:

«Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η ΕΡΤ αναζητά σχολιαστές για τα δελτία ειδήσεων και τις ενημερωτικές εκπομπές της», σημειώνε η ΝΔ και προσέθετε:

«Για να μην κουράζονται, μιας και φαίνονται οι στόχοι τους, τους λέμε μόνο ένα: Ας μην ξεχάσουν τον Λάκη Λαζόπουλο, τον Κώστα Βαξεβάνη και τον Βασίλη Μουλόπουλο».