ΕΙΔΗΣΕΙΣ
24/01/2017 06:29 EET | Updated 24/01/2017 09:52 EET

Προσωπικές οι απόψεις του κ.Ζουράρι, αναφέρει το υπουργείο Παιδείας

Eurokinissi

«Οι απόψεις του κ. Ζουράρι είναι προσωπικές» με αυτό τον τρόπο του υπουργείο Παιδείας «αδειάζει» τον υφυπουργό Παιδείας κ. Κώστα Ζουράρι σχετικά με τη δήλωση-πρόταση που έκανε λέγοντας ότι τα ιδιωτικά σχολεία  θα πρέπει να φιλοξενήσουν  προσφυγόπουλα. 

«Αποκλειστική ευθύνη του υπουργείου η εκπαίδευση των προσφυγόπουλων» ήταν ο τίτλος της ανακοίνωσης που εξέδωσε του υπουργείο Παιδείας και σε αυτή τονίζονται τα εξής: «To υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων έχει την αποκλειστική ευθύνη της εκπαίδευσης των παιδιών των προσφύγων. Ακολουθώντας τις αποφάσεις της κυβέρνησης υλοποιεί με επιτυχία τον προγραμματισμό του στο πλαίσιο της δημόσιας εκπαίδευσης. Κάθε άλλη συζήτηση είναι περιττή. Οι απόψεις του κ. Ζουράρι είναι προσωπικές».

Νωρίτερα ο κ. Ζουράρις μιλώντας στο ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης NORTH 98, είπε μεταξύ άλλων πως στο επόμενο υπουργικό συμβούλιο θα προτείνει να συμμετάσχουν και τα ιδιωτικά σχολεία στην φιλοξενία των προσφυγόπουλων. 

Μάλιστα σημείωσε πως και τα ιδιωτικά σχολεία μετέρχονται της δημόσιας εκπαίδευσης και άρα θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν παιδιά προσφύγων που τώρα φιλοξενούνται σε δημόσια σχολεία. 

Πρόσθεσε δε πως βρίσκεται σε συζητήσεις με διάφορους παράγοντες του υπουργείου παιδείας και η συμμετοχή των προσφυγόπουλων στα ιδιωτικά σχολεία θα είναι κάτι που θα εξυψώσουν το κύρος της ιδιωτικής εκπαίδευσης.  

Διευκρίνισε δε πως η χρηματοδότηση σε μια τέτοια περίπτωση θα είναι από χρήματα του κράτους και τις επιδοτήσεις των ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Επιπλέον άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μείωσης της φορολογίας για όσους από τους ιδιοκτήτες των ιδιωτικών σχολείων φιλοξενήσουν παιδιά προσφύγων.