ΔΙΕΘΝΕΣ
25/01/2017 08:12 EET | Updated 25/01/2017 08:12 EET

Κουβέιτ: Οι αρχές εκτέλεσαν 7 καταδικασμένους, μεταξύ αυτών για πρώτη φορά ένα μελος της βασιλικής οικογένειας

YASSER AL-ZAYYAT via Getty Images
(Photo credit should read YASSER AL-ZAYYAT/AFP/Getty Images)

Οι αρχές του Κουβέιτ ανακοίνωσαν την εκτέλεση δι’ απαγχονισμού επτά καταδικασμένων σε θάνατο για υποθέσεις του κοινού ποινικού δικαίου, μεταξύ αυτών ένα μέλος της βασιλικής οικογένειας των αλ Σαμπάχ και τρεις γυναίκες, στις πρώτες εκτελέσεις που έγιναν μετά το 2013, ανακοίνωσε ένας εκπρόσωπος του γενικού εισαγγελέα.

Μία από τις τρεις γυναίκες ήταν μια Κουβετιανή που είχε καταδικαστεί επειδή πυρπόλησε μια σκηνή στη διάρκεια γαμήλιας τελετής, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 57 άνθρωποι. Οι δύο άλλες γυναίκες κατάγονται από την Αιθιοπία και τις Φιλιππίνες.

Ο Σέιχ Φάισαλ Αμπντάλα αλ Τζάμπερ αλ Σάμπαχ, το πρώτο μέλος της βασιλικής οικογένειας που έχει εκτελεστεί ποτέ, καταδικάστηκε επειδή το 2010 πυροβόλησε και σκότωσε ένα άλλο μέλος των αλ Σαμπάχ, με τον οποίο είχε διαφορές.

Οι άλλοι εκτελεσθέντες ήταν δύο Αιγύπτιοι, που είχαν καταδικαστεί για φόνο εκ προμελέτης και ένας υπήκοος του Μπανγκλαντές που είχε καταδικαστεί για απαγωγή και βιασμό.

Η Κουβεϊτιανή Νούσρα αλ Ενέζι είχε κριθεί ένοχη για ένα έγκλημα που είχε προκαλέσει σοκ στην κοινή γνώμη της χώρας. Σύμφωνα με τη δικαιοσύνη, το 2009 είχε πυρπολήσει μια σκηνή την ώρα της τελετής του δεύτερου γάμου του συζύγου της, προκαλώντας τον θάνατο 57 ανθρώπων, κυρίως γυναικών και παιδιών. Στη διάρκεια της δίκης της η γυναίκα είχε δηλώσει ότι ήθελε να εκδικηθεί τον σύζυγό της.

Η Φιλιππινέζα και η υπήκοος Αιθιοπίας ήταν οικιακές βοηθοί που σκότωσαν μέλη των οικογενειών για τις οποίες εργάζονταν.

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost

Sponsored Post