Παππάς: Τα δίκτυα στις επικοινωνίες και την ενέργεια αποτελούν βάσεις του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα

Παππάς: Τα δίκτυα στις επικοινωνίες και την ενέργεια αποτελούν βάσεις του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα
Eurokinissi

Το δημοτικό διαμέρισμα του Αετού Αμυνταίου της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας ήταν ο τελευταίος σταθμός της πρώτης μέρας της περιοδείας του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκου Παππά.

Ο οικισμός του Αετού εντάχθηκε στο σχέδιο ανάπτυξης ευρυζωνικών υποδομών και δικτύων του έργου «Rural Broadband» που υλοποίησε η Κοινωνία της Πληροφορίας και αφορά την πρόσβαση πολιτών που διαμένουν σε 3.700 μικρούς και ορεινούς οικισμούς της χώρας σε υπηρεσίες γρήγορου ίντερνετ.

Μιλώντας στους εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας, ο Νίκος Παππάς χαρακτήρισε «το έργο που μας φέρνει σήμερα εδώ, η σύνδεση των πιο απομακρυσμένων χωριών της ελληνικής επικράτειας με τα δίκτυα υψηλών ταχυτήτων», που ολοκληρώθηκε σε περίπου 20 μήνες, ως "το έργο των έργων". Διαπίστωσε ότι στην Ελλάδα υπάρχει πραγματική υστέρηση σε σχέση με άλλες χώρες στη χρήση και την ένταξη των νέων τεχνολογιών στην οικονομία, παρότι στο παρελθόν ξοδεύτηκαν πάρα πολλά χρήματά της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον σκοπό αυτό.

Αναφέρθηκε στα γεωγραφικό πλεονέκτημα της χώρας που της δίδει την δυνατότητα να λειτουργήσει ως κόμβος μέσω του οποίου θα φτάνουν στην Ευρώπη προϊόντα και υπηρεσίες από όλο τον κόσμο. «Οι υποδομές στις μεταφορές, τα δίκτυα στις επικοινωνίες και την ενέργεια, είναι οι βάσεις που θα πατήσουν οι επιχειρήσεις, οι εταιρίες, αλλά και ο δημόσιος τομέας, για να κάνουν το επόμενο βήμα για την χώρα», δήλωσε.

Στο διάλογο που ακολούθησε υπήρξαν πολλά ερωτήματα για θέματα που αφορούν την ενέργεια και τις μετεγκαταστάσεις δύο οικισμών τής Αχλάδας στη Φλώρινα και των Αναργύρων στο Αμύνταιο λόγω επέκτασης των ορυχείων λιγνίτη, αλλά ετέθησαν και προβληματισμοί για την βιωσιμότητα και το μέλλον των τηλεθερμάνσεων της περιοχής αφού σε τέσσερα χρόνια από σήμερα ο ατμοηλεκτρικός σταθμός του Αμυνταίου που τροφοδοτεί την τηλεθέρμανση τη περιοχής θα πρέπει να κλείσει.

Ο Νίκος Παππάς τόνισε μεταξύ άλλων ότι «όλοι οι πολίτες δικαιούνται την τεχνολογική, αλλά και οικονομική δυνατότητα πρόσβασης στα βασικά αγαθά που συνιστούν τα δίκτυα όλων των ειδών: από τις τηλεπικοινωνίες, ως την ενέργεια και την ύδρευση».

Αύριο, ο υπουργός βρίσκεται στην Κοζάνη, όπου θα έχει συναντήσεις με τους τοπικούς φορείς, το πανεπιστήμιο και τους φοιτητές πληροφορικής. Το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η κεντρική πολιτική ομιλία του, με θέμα «Ανασυγκρότηση - Έξοδος από την Κρίση - Προοπτικές».

(Πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Πήγαινε στην αρχική σελίδα