Ποια είναι η καλύτερη στιγμή για να αγοράσετε φτηνά αεροπορικά εισιτήρια;

Ποια είναι η καλύτερη στιγμή για να αγοράσετε φτηνά αεροπορικά εισιτήρια;
Smiling woman enjoying Paris from the airplane window
martin-dm via Getty Images
Smiling woman enjoying Paris from the airplane window

Υπάρχουν πολλές θεωρίες σχετικά με το ποια είναι η καλύτερη στιγμή για να κλείσει κανείς αεροπορικά εισιτήρια ώστε να τα βρει στην καλύτερη δυνατή στιγμή. Υπάρχει η ασφαλής επιλογή που είναι να τα κλείσεις όσο το δυνατόν το συντομότερο, υπάρχει η παράτολμη λογική που αναφέρει ότι τελευταία στιγμή πέφτουν οι τιμές των εισιτηρίων και υπάρχουν πολλές ιστοσελίδες που υπόσχονται τις καλύτερες τιμές.

Νέα, όμως, έρευνα που έγινε από το Expedia και το Airlines Reporting Corporation αναφέρει ότι το 2017 μπορεί να είναι μία πολύ καλή χρονιά για όσους θέλουν να ταξιδέψουν αεροπορικώς και μάλιστα φτηνά. Όπως αναφέρει η μελέτη, η καλύτερη ημέρα για να αγοράσει κανείς εισιτήρια είναι η Κυριακή, ειδικά αν κλείνετε εισιτήρια 21 μέρες πριν. Τα Σαββατοκύριακα είναι γενικά καλή στιγμή, επίσης, εκτός από την Παρασκευή και για μερικά μέρη του κόσμου, το Σάββατο βράδυ μπορεί να είναι ιδανική στιγμή.

Ταυτόχρονα, η μελέτη διαπίστωσε ότι οι τιμές των εισιτηρίων έχουν αρχίσει να «πέφτουν» σε όλο τον κόσμο, ενώ τα εισιτήρια μπορεί να σας κοστίσουν λιγότερο αν μαζί κλείσετε και ξενοδοχείο ή κάποιο άλλο πακέτο.

«Για τον σημερινό ταξιδιώτη, οι συνθήκες- περισσότερα αεροπλάνα, χαμηλότερες τιμές, περισσότεροι προορισμοί- είναι εξαιρετικές», είπε ο Greg Schulze, αντιπρόεδρος της Expedia. «Αυτό σημαίνει ότι τα εμπόδια για να κλείσει κανείς το ταξίδι των ονείρων του είναι λιγότερα. Επίσης σημαίνει ότι τα καθημερινά ταξίδια- πτήσεις για να δει κανείς την οικογένειά του, ταξίδια για δουλειά- είναι πιο εύκολο να κλειστούν σε χαμηλότερη τιμή», όπως αναφέρει το Condé Nast Traveler.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα