ΔΙΕΘΝΕΣ
29/01/2017 09:10 EET | Updated 29/01/2017 10:23 EET

Από τη Google ως το Facebook: Πως οι εταιρίες τεχνολογίας αντιτίθενται στο διάταγμα του Τραμπ για τους πρόσφυγες

Apple Inc CEO Tim Cook speaks to reporters after meeting with Japan's Prime Minister Shinzo Abe at Abe's official residence in Tokyo, Japan, October 14, 2016.    REUTERS/Toru Hanai
Toru Hanai / Reuters
Apple Inc CEO Tim Cook speaks to reporters after meeting with Japan's Prime Minister Shinzo Abe at Abe's official residence in Tokyo, Japan, October 14, 2016. REUTERS/Toru Hanai

Η ξαφνική απόφαση του Τραμπ να σταματήσει πολίτες από εφτά κυρίως Μουσουλμανικές χώρες από την είσοδο τους στις Ηνωμένες Πολιτείες ήταν μια έκπληξη και για πολλές τεχνολογικές εταιρίες-όχι μόνο για λόγους ηθικής αλλά και για πρακτικούς λόγους: Mέχρι τώρα είχαν συνηθίσει να προσλαμβάνουν το καλύτερο ανθρώπινο δυναμικό απ’ όλον τον κόσμο, κάτι που απ' ότι φαίνεται δεν μπορεί να συνεχιστεί.

O Τim Cook CEO της Αpple έστειλε ένα γράμμα σε όλους τους εργαζόμενους της εταιρίας το οποίο διευκρίνιζε πως δεν υποστηρίζουν την πολιτική του Trump και θα κάνουν ότι μπορούν για να βοηθήσουν όσους επηρεάζονται, ενημερώνοντας τους πως ήδη έχουν εκφράσει τη δυσαρέσκεια τους στο Λευκό Οίκο.

Ο ιδρυτής και CEO της Airbnb Βrian Chesky εξέφρασε την αντίθεση του και πρόσφερε φιλοξενία σε όσους δεν μπορούν να μπουν στις Ηνωμένες Πολιτείες σε μια σειρά από tweet.

Aκολούθησε ο CEO της GoogleSundar Pinchai o oποίος έκανε επίσης δηλώσεις:

"Ανησυχούμε για τις επιπτώσεις αυτής της διάταξης και για τυχόν προτάσεις που θα μπορούσαν να επιβάλουν περιορισμούς στους εργαζόμενους της Google και τις οικογένειές τους, ή οτιδήποτε θα μπορούσε να δημιουργήσει φραγμούς για να έρθουν άνθρωποι με πραγματικό ταλέντο στις Η.Π.Α.,δήλωσε

Ο Πρόεδρος της Microsoft Brad Smith μίλησε επίσης κατά της απόφασης Trump. «Ως εταιρεία, η Microsoft πιστεύει σε ένα ισχυρό και ισορροπημένο σύστημα μετανάστευσης» δήλωσε ο Smith. « Πιστεύουμε στη σημασία της προστασίας των νόμιμων και νομοταγών προσφύγων, των οποίων η ζωή μπορεί να είναι σε κίνδυνο στο πλαίσιο της διαδικασίας της μετανάστευσης».

Το Twitter πήρε επίσης θέση- όχι με κάποια ανακοίνωση αλλά με ένα tweet.

«Το Twitter έχει χτιστεί από μετανάστες όλων των θρησκειών. Είμαστε δίπλα του και μαζί τους, πάντα»

Tέλος, ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ με ένα μακροσκελές status στο facebook, φρόντισε επίσης να διαχωρίσει τη θέση του.

«Πρέπει να συνεχίσουμε να κρατάμε τη χώρα ασφαλή, αλλά θα πρέπει να το κάνουμε εστιάζοντας σε ανθρώπους που είναι πραγματική απειλή. Το να διευρύνεται έτσι ο στόχος των αρχών επιβολής του νόμου θα κάνει όλους τους Αμερικανούς λιγότερο ασφαλείς ενώ εκατομμύρια άνθρωποι χωρίς χαρτιά που δεν αποτελούν απειλή θα ζουν με το φόβο της απέλασης»

Sponsored Post