ΔΙΕΘΝΕΣ
30/01/2017 10:42 EET | Updated 30/01/2017 10:42 EET

Κοινή δήλωση Υπατης Αρμοστείας και Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης κατά του διατάγματος Τραμπ

DELIL SOULEIMAN via Getty Images
(Photo credit should read DELIL SOULEIMAN/AFP/Getty Images)

Σε κοινή δήλωση, προέβησαν η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ και ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης, όπου κατδικάζουν και εκφράζουν τις ανησυχίες του, για το διάταγμα Τραμπ

Όπως αναφέρει η Ύπατη Αρμοστεία και ο ΔΟΜ:

Οι ανάγκες των προσφύγων και μεταναστών παγκοσμίως δεν υπήρξαν ποτέ τόσο μεγάλες και το πρόγραμμα επανεγκατάστασης (resettlement) των Η.Π.Α. είναι ένα από τα σημαντικότερα στον κόσμο.

Η μακροχρόνια πολιτική φιλόξενης υποδοχής των Η.Π.Α. απέναντι στους πρόσφυγες έχει αποφέρει πολλαπλά οφέλη, καθώς έχει σώσει τις ζωές κάποιων από τους πλέον ευάλωτους ανθρώπους στον πλανήτη, οι οποίοι με τη σειρά τους έχουν εμπλουτίσει και ενδυναμώσει τις νέες κοινωνίες υποδοχής τους. Η συνεισφορά των προσφύγων και των μεταναστών στις νέες τους πατρίδες σε όλο τον κόσμο έχει υπάρξει εξαιρετικά θετική.

Οι θέσεις επανεγκατάστασης που προσφέρονται από κάθε χώρα είναι ζωτικής σημασίας. Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.) και ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (Δ.Ο.Μ.) ελπίζουμε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα διατηρήσουν τον ισχυρό ηγετικό τους ρόλο και την μακρά τους παράδοση στην προστασία των ανθρώπων που ξεριζώνονται από τον πόλεμο και τις διώξεις.

Η Ύπατη Αρμοστεία και ο Δ.Ο.Μ. θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με την κυβέρνηση των Η.Π.Α. για την επίτευξη του κοινού μας στόχου, τη διασφάλιση ασφαλών και αξιόπιστων προγραμμάτων επανεγκατάστασης και μετανάστευσης.

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι οι πρόσφυγες θα πρέπει να τυγχάνουν ίσης μεταχείρισης όσον αφορά την προστασία και την παροχή βοήθειας, καθώς και ίσες ευκαιρίες επανεγκατάστασης, ανεξάρτητα από τη θρησκεία, την εθνικότητα ή τη φυλή τους.

Θα συνεχίσουμε να έχουμε μια ενεργή και εποικοδομητική συνεργασία με την κυβέρνηση των ΗΠΑ, όπως κάνουμε εδώ και δεκαετίες, για να προστατεύσουμε εκείνους που το έχουν περισσότερο ανάγκη, και για να προσφέρουμε την υποστήριξή μας σε θέματα ασύλου και μετανάστευσης.

Sponsored Box