ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
30/01/2017 14:22 EET | Updated 30/01/2017 14:22 EET

Ρύθμιση για την προστασία τραπεζικών στελεχών για τη διαμεσολάβηση προανήγγειλε ο Κοντονής

Sooc

Την νομοθετική προστασία των τραπεζικών στελεχών και δημοσίων λειτουργών στις περιπτώσεις αναδιάρθρωσης δανείων υπερχρεωμένων επιχειρήσεων, ώστε να μην κινδυνεύουν από ποινικές ευθύνες, προανήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής.

Μιλώντας στον realfm 97,8, ο υπουργός δήλωσε τα εξής: «Όσον αφορά το ζήτημα της ευθύνης των τραπεζών και εν γένει όλων αυτών, οι οποίοι μετέχουν σε διαδικασίες διαμεσολάβησης και επίλυσης σε ένα πρώτο στάδιο των διαφορών, υπάρχει πράγματι ένα ζήτημα ότι έχουμε συνηθίσει στην Ελλάδα, κάθε προσπάθεια διαμεσολάβησης να καταλήγει σε ένα πεδίο αντεγκλήσεων και αλληλοκατηγοριών».

«Θεωρώ ότι δεν είναι ηθικό να βάζουμε κάποιους ανθρώπους υπεύθυνους για αυτήν τη δουλειά και μετά όταν την ολοκληρώνουν, να τους πυροβολούμε. Επομένως, εδώ πρέπει να δοθεί μία λύση και μία νομική κάλυψη… Για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό το νομοσχέδιο προχωρά σε όλα τα επίπεδα, είναι στο πλέγμα των υποχρεώσεών μας. Εμείς είμαστε έτοιμοι από άποψη νομοθετικού κειμένου, αναμένουμε την τελευταία έγκριση για να προχωρήσουμε και να ψηφιστεί το νομοσχέδιο από τη Βουλή» , συμπλήρωσε.

Sponsored Box