ΔΙΕΘΝΕΣ
31/01/2017 03:17 EET | Updated 31/01/2017 03:17 EET

Οι ηγέτες του Μεξικό και του Καναδά αποφασίζουν στενότερη συνεργασία εν μέσω των απειλών Τραμπ για τη NAFTA

Chris Wattie / Reuters
Canada's Prime Minister Justin Trudeau (R) meets with Mexico's President Enrique Pena Nieto in Trudeau's office on Parliament Hill in Ottawa, Ontario, Canada, June 28, 2016. REUTERS/Chris Wattie

Ο πρόεδρος του Μεξικού, Ενρίκε Πένια Νιέτο και ο πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τριντό είχαν τηλεφωνική συνομιλία χθες, συμφωνώντας να έχουν στενή συνεργασία, αλλά και να εργαστούν άμεσα, προκειμένου να εμβαθύνουν το πλαίσιο των σχέσεών τους, στη Βόρεια Αμερική, σύμφωνα με ανακοίνωση της κυβέρνησης του Μεξικού.

Ο Πένια Νιέτο “έδωσε έμφαση στη θέληση της κυβέρνησης του Μεξικού για την ενίσχυση των σχέσεων..., μεταξύ των δύο λαών,” σύμφωνα με την ανακοίνωση.

“Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να παραμείνουν σε στενή επικοινωνία, αλλά και να ενισχύσουν τις εργασίες των ομάδων τους, προκειμένου να ενισχύσουν τη συνεργασίας τους για μια πιο δυνατή και ευημερούσα Βόρεια Αμερική,” σύμφωνα με τη μεξικανική κυβέρνηση.

Η εξέλιξη αυτή σημειώθηκε μετά τις απειλές του αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ για την αποχώρηση των ΗΠΑ από τη Συμφωνία Ελεύθερου Εμπορίου για τη Βόρεια Αμερική (NAFTA) στην οποία συμμετέχουν οι τρεις χώρες, στην περίπτωση που δεν καταστεί δυνατή η επαναδιαπραγμάτευσή της, προς όφελος των ΗΠΑ.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)