ΔΙΕΘΝΕΣ
31/01/2017 08:23 EET | Updated 31/01/2017 08:23 EET

O πρώτος ποδοσφαιρικός αγώνας μετά από 5 χρόνια πολέμου στο Χαλέπι

GEORGE OURFALIAN via Getty Images
Al-Ittihad supporters wave flags bearing the team colors during the Syrian league football match between derby rivals Al-Ittihad and Al-Hurriya, on January 28, 2017, in the northern Syrian city of Aleppo.The Ittihad club beat Hurriya 2-1 in their first match on home turf since rebels took east Aleppo in 2012, dividing the northern city into a regime-held west and rebel-controlled east. / AFP / George OURFALIAN (Photo credit should read GEORGE OURFALIAN/AFP/Getty Images)

O πρώτος ποδοσφαιρικός αγώνας διεξήχθη στο Χαλέπι από το 2012, όταν η πόλη της Συρίας μετατράπηκε σε πεδίο μάχης μεταξύ των ανταρτών και των φιλοκυβερνητικών δυνάμεων.

Η Αλ Ιτιχάντ αντιμετώπισε την Χούριγια, στο πρώτο τους παιχνίδι σε πάτρια εδάφη από τότε που ο συριακός στρατός ανέκτησε τον έλεγχο του συνόλου της πόλης.

Οι φίλαθλοι φάνηκε να το απολαμβάνουν, φωνάζοντας συνθήματα και κουνώντας σημαίες στα χρώματα της ομάδας τους.

Η κατάσταση του αγωνιστικού χώρου ήταν η αναμενόμενη, το στάδιο με ζημιές από τους βομβαρδισμούς, αλλά η ατμόσφαιρα έμοιαζε με εκείνη που θα επικρατούσε σε οποιαδήποτε τοπική ποδοσφαιρική αναμέτρηση, περιγράφει το BBC.

«Δεν μπορώ να σας πω πώς είναι να επιστρέφω στο γήπεδο στο Χαλέπι μετά από πέντε χρόνια», είπε ο Ομάρ Χαμίντι, παίκτης της Ιτιχαντ, πριν από την αναμέτρηση. «Η καρδιά μου χτυπά τόσο γρήγορα!», πρόσθεσε, μιλώντας στο Ruptly.

Για την ιστορία η Αλ Ιτιχάντ επικράτησε με 2-1 της Χούριγια!