ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
31/01/2017 11:59 EET | Updated 31/01/2017 11:59 EET

Ανασκευάζει ο ESM για τις δηλώσεις Ρέγκλινγκ: ΔΝΤ απολύτως δεσμευμένο στην Ελλάδα και από χρηματοδοτική άποψη

Bloomberg via Getty Images
Klaus Regling, chief executive officer of the European Financial Stability Facility (EFSF), gestures during a Bloomberg Television interview in Berlin, Germany, on Wednesday, April 27, 2016. Regling said yesterday that Greek reforms can help it reach debt sustainability without nominal haircuts on its loans. Photographer: Krisztian Bocsi/Bloomberg via Getty Images

«Όσον αφορά τα δημοσιεύματα σχετικά με τον ρόλο του ΔΝΤ στην Ελλάδα: Ο διευθύνων σύμβουλος του ΕΜΣ ήταν πολύ σαφής ότι το ΔΝΤ θα πρέπει να παραμείνει πλήρως δεσμευμένο στην Ελλάδα και από χρηματοδοτική άποψη», αναφέρει η ανάρτηση.

Χθες, Δευτέρα το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς μετέδωσε πως ο Ρέγκλινγκ δήλωσε πως η συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα στήριξης είναι απαραίτητη και ότι δεν θα γίνει καμιά εκταμίευση επόμενων δόσεων εάν δεν αποσαφηνιστεί η στάση του. Κατά το Ρόιτερς, ο Ρέγκλινγκ προσέθεσε ότι το ταμείο δεν χρειάζεται να συμμετάσχει στη χρηματοδότηση του προγράμματος, αλλά είναι αναγκαία η συμμετοχή του σε επίπεδο εμπειρογνωμοσύνης και παροχής συμβουλών.

Το τρίτο πρόγραμμα στήριξης της ελληνικής οικονομίας χρηματοδοτείται μόνο από τις κυβερνήσεις των χωρών-μελών της ευρωζώνης. Στο πλαίσιο του προγράμματος έχουν δοθεί στην Ελλάδα δόσεις χωρίς την επίσημη συμμετοχή του ΔΝΤ· ωστόσο αξιωματούχοι της ΕΕ έχουν τονίσει πως αυτό έγινε κατ' εξαίρεση.