ΔΙΕΘΝΕΣ
01/02/2017 14:08 EET | Updated 01/02/2017 14:20 EET

Γαλλία: Δεν αποσύρει την υποψηφιότητά του στις προεδρικές εκλογές ο Φρανσουά Φιγιόν

THOMAS SAMSON via Getty Images
French presidential election candidate for the right-wing Les Republicains (LR) party Francois Fillon attends a debate organised by the EBG (Electronic Business Group) on January 31, 2017, in Paris. / AFP / Thomas SAMSON (Photo credit should read THOMAS SAMSON/AFP/Getty Images)

«Μέχρι τέλους» δήλωσε πως θα αντιμετωπίσει τις επιθέσεις ο Φρανσουά Φιγιόν, υποψήφιος του κόμματος των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία της Γαλλίας, ο οποίος βάλλεται εξαιτίας του σκανδάλου της αργομισθίας της συζύγου του- τονίζοντας πως δεν αποσύρει την υποψηφιότητά του.

«Όταν επιλέγει κανείς να είναι υποψήφιος σε προεδρικές εκλογές, δεν θα πρέπει να διαμαρτύρεται μετά για τη βιαιότητα των επιθέσεων (...) Θα τις αντιμετωπίσω μέχρι τέλους. Θα είμαι υποψήφιος σε αυτές τις εκλογές» είπε ο Φιγιόν.

Διαβάστε επίσης: Νέα δημοσκόπηση: Νικητής των προεδρικών στη Γαλλία ο Μακρόν

Καθώς απομένουν 80 ημέρες μέχρι τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, πολλά στελέχη του κόμματος θεωρούν αναγκαίο να υπάρξει ένα «σχέδιο Β» για να αντικατασταθεί ο Φιγιόν και να προταθεί ένας άλλος υποψήφιος.

Υπενθυμίζεται πως η Πενέλοπε Φιγιόν κατηγορείται ότι έλαβε περίπου 900.000 ευρώ ως κοινοβουλευτική βοηθός του συζύγου της και του αναπληρωτή του, χωρίς όμως να εργαστεί ποτέ στο κοινοβούλιο.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, Γαλλικό Πρακτορείο)