ΚΟΙΝΩΝΙΑ
01/02/2017 13:01 EET | Updated 01/02/2017 13:02 EET

Διαρρήκτες επιχείρησαν κινηματογραφικό «ριφιφί» σε τράπεζα στους Αμπελόκηπους

Menelaos Myrillas / SOOC

Εντυπωσιακό «ριφιφί» σε κεντρικό υποκατάστημα τράπεζας στη λεωφόρο Κηφισίας στους Αμπελόκηπους στόχευαν να κάνουν διαρρήκτες, χωρίς τελικά να πετύχουν το σκοπό τους.

Τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής άγνωστοι μπήκαν σε ακάλυπτο χώρο πολυκατοικίας, στο ισόγειο της οποίας στεγάζεται η τράπεζα. Από ανασφάλιστη πόρτα εισέβαλλαν σε ισόγεια αποθήκη, όπου άνοιξαν τρύπα στον τοίχο διαμέτρου 40x30 εκατοστά. Οι δράστες πέρασαν σε υπόγειο δωμάτιο του υποκαταστήματος, όπου βρίσκεται εγκατεστημένος ηλεκτρονικός εξοπλισμός. Στη συνέχεια, ξήλωσαν το ραντάρ ανίχνευσης κίνησης, κάτι που ενεργοποίησε τον συναγερμό. Το αποτέλεσμα ήταν οι διαρρήκτες να εγκαταλείψουν την προσπάθεια. Αξιωματικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και συνεργεία της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών έφθασαν εκεί και επιχείρησαν να εντοπίσουν εικόνες από τις κάμερες ασφαλείας, όπως και να ανιχνεύσουν γενετικό υλικό και αποτυπώματα από τα σημεία που κινήθηκαν οι δράστες.

Στην ίδια περιοχή, ληστές είχαν πραγματοποιήσει κινηματογραφική επίθεση με στόχο υποκατάστημα άλλης τράπεζας και πάλι στη λεωφόρο Κηφισίας. Οι δράστες είχαν κρατήσει για ώρα ομήρους υπαλλήλους και πελάτες και είχαν ανοίξει θυρίδες πελατών. Παρά τις έρευνες μέχρι σήμερα δεν έχουν εντοπιστεί.