ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ληστές προσποιήθηκαν τους υπαλλήλους της ΔΕΗ. Μαχαίρωσαν περαστικό για 70 ευρώ

Criminal with Knife Waiting for a Woman
Criminal with Knife Waiting for a Woman
MrKornFlakes via Getty Images

Ως υπάλληλοι της ΔΕΗ συστήθηκαν σε μία ηλικιωμένη ληστές με στόχο να της αρπάξουν τα λιγοστά χρήματα που είχε πάνω της.

Το περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας στην οδό Προκοπίου Ικονίου στο Αιγάλεω. Νεαρό ζευγάρι που επέβαινε σε αυτοκίνητο προσέγγισε μία 70χρονη γυναίκα, προσποιήθηκαν τους υπαλλήλους της ΔΕΗ και με διάφορα προσχήματα την έπεισαν να επιβιβαστεί στο αυτοκίνητο.

Κατόπιν, την οδήγησαν σε ερημική περιοχή όπου με την βία της απέσπασαν 2.000 ευρώ και εξαφανίστηκαν. Οι αστυνομικοί θεωρούν ότι οι δράστες παρακολουθούσαν τη γυναίκα και γνώριζαν ότι είχε πάνω της μεγάλο χρηματικό ποσό.

Λίγο αργότερα στην οδό Δέφνερ στο Παγκράτι δύο άτομα προσέγγισαν έναν 49χρονο και του ζήτησαν χρήματα. Όταν εκείνος αντέδρασε, τον μαχαίρωσαν στην κοιλιά, του άρπαξαν ένα κινητό τηλέφωνο, 70 ευρώ και τράπηκαν σε φυγή. Το θύμα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Τα δύο νέα περιστατικά της Δευτέρας είναι ένα μικρό δείγμα της αύξησης της λεγόμενης «εγκληματικότητας του δρόμου». Οι αστυνομικοί παρατηρούν ότι έχει μειωθεί η βαριά εγκληματικότητα (οργανωμένες επιθέσεις σε τράπεζες, σούπερ μάρκετ κτλ) και έχουν αυξηθεί τα εγκλήματα με θύματα περαστικούς.