ΚΟΙΝΩΝΙΑ
02/02/2017 08:34 EET | Updated 02/02/2017 09:16 EET

Σύγχρονο «Κωσταλέξι» με άτυχη 80χρονη σε χωριό του Πηλίου

Visitation monastery. Catholic nun's hands. (Photo by: Godong/UIG via Getty Images)
Godong via Getty Images
Visitation monastery. Catholic nun's hands. (Photo by: Godong/UIG via Getty Images)

Βασανιστικά πέρασε τα τελευταία χρόνια της ζωής της ηλικιωμένη γυναίκα σε χωριό του Πηλίου, την οποία φέρεται ότι είχαν «φυλακίσει» σε ένα δώμα η κόρη της και ο γαμπρός της για να παίρνουν τη σύνταξή της.

Σύμφωνα με τον taxydromos.gr, η 80χρονη γυναίκα φέρεται να «απήχθη» από το σπίτι της τρία χρόνια πριν όταν και αναγκάστηκε να ζήσει με την κόρη της και τον γαμπρό της για τρία ολόκληρα χρόνια.

Άφησε την τελευταία της πνοή στο Νοσοκομείο του Βόλου την περασμένη Παρασκευή όταν μεταφέρθηκε στα επείγοντα. Ήταν άνυδρη, άσιτη και με μώλωπες στο πρόσωπο και το σώμα.

Η κλήση στο Κέντρο Υγείας του χωριού, προκειμένου ασθενοφόρο να παραλάβει την ηλικιωμένη έγινε από το γαμπρό της ενώ μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο συνοδεία της κόρης της.

Τριετή βασανιστήρια

Η 80χρονη έως και το Μάρτιο του 2013 έμενε μόνη της στο σπίτι της, σε χωριό του ορεινού Πηλίου. Από την κοινωφελή επιχείρηση του δήμου, της παρέχονταν μέσω του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» καθημερινό φαγητό, γράφει ο taxydromos.gr,προσθέυτοντας ότι διεκόπη ξαφνικά.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η 80χρονη παρά τη θέλησή της οδηγήθηκε από το γαμπρό της και την κόρη της να μείνει στο δικό τους σπίτι σε διπλανό χωριό. Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο πως ο γαμπρός της είχε βίαιο χαρακτήρα και ότι στόχευε στην εκμετάλλευση της σύνταξής της.

Κοινωνική λειτουργός επιχείρησε να διαπιστώσει τις νέες συνθήκες διαβίωσης της 80χρονης. Ωστόσο εκδιώχθηκε και απευθύνθηκε στην Εισαγγελία Βόλου όταν και διετάχθη επείγουσα αυτοψία στο σπίτι η οποία πραγματοποιήθηκε στις 24 Σεπτεμβρίου 2013, από κοινωνική λειτουργό συνοδεία αστυνομίας.

Η κοινωνική λειτουργός έμεινε άναυδη μπαίνοντας στο σπίτι και ζήτησε την άμεση απομάκρυνσή της 80χρονης. Η άτυχη ηλικιωμένη κοιμόταν σε ένα δωμάτιο χωρίς θέρμανση, αντί σε κρεβάτι κοιμόταν σε τσιμεντόλιθους. Δεν σιτίζονταν κανονικά ούτε υπήρχε μέριμνα για την υγιεινή της. Επιπλέον δεν της χορηγούνταν τα φάρμακά της. Το χέρι της ήταν σπασμένο χωρίς να της έχει καμία ιατρική βοήθεια.

Με βάση την έκθεση της κοινωνικής λειτουργού, όπως αναφέρει το δημοσίευμα του taxydromos.gr, ο εισαγγελέας προχώρησε σε αυτεπάγγελτη δίωξη. Κατηγορούμενος ο γαμπρός της 80χρονης, ο οποίος πρόκειται να δικαστεί τρίαχρόνια μετά από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, στις 17 Μαρτίου, για έκθεση σε κίνδυνο.

Sponsored Post