ΔΙΕΘΝΕΣ
05/02/2017 16:31 EET | Updated 05/02/2017 17:09 EET

Υπέρ του Grexit ο υποψήφιος πρέσβης του Ντόναλντ Τραμπ στην ΕΕ

YouTube

«Δεν θέλω να μιλήσω εκ μέρους των Ελλήνων, όμως κατά πάσα πιθανότητα, από την οπτική γωνία ενός οικονομολόγου, υπάρχει πολύ ισχυρός λόγος για την Ελλάδα να βγει από το ευρώ». Αυτό δήλωσε ο ο άνθρωπος που έχει επιλέξει ο Ντόναλντ Τραμπ για τη θέση του πρεσβευτή των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ευρωπαϊκή Ένωση σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Bloomberg.

Ο Τεντ Μάλοκ δεν δίστασε μάλιστα να συμπληρώσει πως υπάρχουν εύλογα ερωτήματα για το «εάν θα πρέπει να υπάρχει» πρόγραμμα στήριξης για την Ελλάδα, αλλά και για το ποιος θα πρέπει να είναι υπεύθυνος για την χρηματοδότησή του.

Οι δηλώσεις αυτές είναι βαρύνουσας σημασίας, αφού το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, όπου οι ΗΠΑ είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος, δεν έχει ακόμα αποφασίσει εάν θα λάβει μέρος στο ελληνικό πρόγραμμα.

Και όλα αυτά, ενώ βρισκόμαστε ένα μόλις 24ωρο πριν την συνεδρίαση του Εκτελεστικού Συμβουλίου του ΔΝΤ, στην οποία θα ξεκινήσει η συζήτηση για τη χώρα μας με αφορμή δύο εκθέσεις για την ελληνική οικονομία.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ο Μάλοκ τόνισε ότι πως δεν γνωρίζει τίποτα σχετικά με τη στάση που θα τηρήσει η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ απέναντι στην οποιαδήποτε απόφαση του ΔΝΤ.