ΚΟΙΝΩΝΙΑ
05/02/2017 10:25 EET | Updated 05/02/2017 10:27 EET

Τι είναι το σύστημα «4 συν 1» με το οποίο το 2020 οι μαθητές θα εισάγονται σε ΑΕΙ και ΤΕI

SOOC

Σε «4 + 1» μαθήματα θα εξετάζονται από το 2020 οι μαθητές της στις Πανελλαδικές εξετάσεις.

Όπως γράφει η «Καθημερινή της Κυριακής» οι φετινοί μαθητές της Γ' Γυμνασίου το 2020 θα εξεταστούν στα ακόλουθα μαθήματα:

  • Ελληνική Γλώσσα

Στο μάθημα αυτό θα εξετάζονται όλοι οι μαθητές.

  • Δύο μαθήματα τα οποία αφορούν στο επιστημονικό πεδίο σχολών

Tα μαθήματα αυτά θα καθορίζονται από τα ΑΕΙ/ΤΕΙ επιλογής του μαθητή. Υπό εξέταση παραμένει εάν οι βαθμοί σε αυτά τα δύο μαθήματα θα πολλαπλασιάζονται με συντελεστή βαρύτητας για τις συνολικές μονάδες κάθε υποψηφίου.

  • Επιπλέον θα υπάρχει ένα ελεύθερης επιλογής

Ο κάθε υποψήφιος θα μπορεί να το επιλέξει ώστε να εξασφαλίσει εναλλατική πρόσβαση σε άλλο πανεπιστημιακό ή τεχνολογικό ίδρυμα.

Στη συνέχεια σημειώνεται πως οι μαθητές θα μπορούν να επιλέξουν ένα ακόμη μάθημα, το 5ο στον αριθμό ώστε να διευρυνθούν οι επιλογές των σχολών.

Οι τελικές μονάδες όμως θα για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση θα προκύπτουν μόνο από 4 από τα εξεταζόμενα μαθήματα.

Σε ό,τι αφορά στη διδασκαλία των μαθημάτων αξίζει να σημειωθεί ότι οι διδακτικές ώρες θα αυξηθούν και υπολογίζεται ότι θα φθάνουν τις 6 κάθε εβδομάδα.

Αλλαγές θα υπάρχουν και στο απολυτήριο με τον βαθμό να υπολογίζεται από το μέσο όρο των προφορικών βαθμών στα δύο τετράμηνα (80%) και των βαθμών στις Πανελλήνιες (20%).

Sponsoed post