ΔΙΕΘΝΕΣ
06/02/2017 13:45 EET | Updated 06/02/2017 13:45 EET

Εταιρείες τεχνολογίας, όπως Google και Αpple σε κοινό μέτωπο κατά του Τραμπ

Dado Ruvic / Reuters
People are silhouetted as they pose with laptops in front of a screen projected with a Google logo, in this picture illustration taken in Zenica October 29, 2014. REUTERS/Dado Ruvic/File Photo

Επιστολή με την οποία θα εκφράζουν την αντίθεσή τους στο διάταγμα για την απαγόρευση των ταξιδιών σε μετανάστες που υπέγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ συνέταξαν οι εταιρείες τεχνολογίας της Σίλικον Βάλεϊ.

To προεδρικό διάταγμα του Τραμπ, διακόπτει την εισδοχή όλων των προσφύγων για 120 ημέρες και απαγορεύει για 90 ημέρες την είσοδο πολιτών των εξής χωρών: Συρία, Ιράν, Ιράκ, Λιβύη, Σομαλία, Σουδάν και Υεμένη.

Τεχνολογικοί «κολοσσοί», όπως η Google, η Apple και η Microsoft, καθώς και οι μικρότεροι τεχνολογικοί δορυφόροι τους, επέκριναν το εν λόγω διάταγμα νέου Αμερικανού πρόεδρου, σε μία προσπάθεια να στηρίξουν τη μετανάστευση.

Η Google και το Facebook, είχαν τοποθετηθεί νωρίτερα επί του συγκεκριμένου διατάγματος, με τον Μαρκ Ζούγκερμπεργκ να επικρίνει κατηγορηματικά την απαγόρευση κατά των μουσουλμάνων. Αλλά στο πλευρό του πλέον έχουν παραταχθεί άλλες 95 εταιρείες τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένων των Apple, Microsoft, Netflix, Twitter και Uber, σύμφωνα με την The Washington Post.

Η επιστολή με τις υπογραφές που έχουν συγκεντρώσει οι τεχνολογικές εταιρείες έχει ήδη κατατεθεί στο 9ο Εφετείο των ΗΠΑ και ζητά την απαγόρευση των διακρίσεων και επισημαίνει την απόκλιση του διατάγματος από τις αρχές της δικαιοσύνης που διέπει το σύστημα μετανάστευσης των ΗΠΑ για περισσότερα από 50 χρόνια.

Σύμφωνα με το Αvclub, οι μετανάστες εκτιμάται ότι αποτελούν το 37% του εργατικού δυναμικού της Σίλικον Βάλεϊ. Εταιρείες όπως οι Yelp, Square, Dropbox, Lyft, Pinterest, Kickstarter, Salesforce και Reddit, οι οποίες όλες υπέγραψαν την εν λόγω επιστολή, υποστηρίζουν ότι το διάταγμα του Τραμπ θα περιορίσει την ικανότητά τους να προσλαμβάνουν ταλαντούχους εργαζόμενους από το εξωτερικό.

Sponsored Post