ΔΙΕΘΝΕΣ
07/02/2017 09:09 EET | Updated 07/02/2017 09:09 EET

Δημοσκόπηση Οpinionway: Νικητής των γαλλικών εκλογών ο Μακρόν

Christian Hartmann / Reuters
Former French minister Emmanuel Macron, head of the political movement En Marche !, or Onwards !, and candidate for the 2017 presidential election, attends a meeting about poor housing conditions in France organized by Fondation Abbe Pierre in Courbevoie, near Paris, France, January 31, 2017. REUTERS/Christian Hartmann

Ο ανεξάρτητος κεντρώος υποψήφιος στις γαλλικές προεδρικές εκλογές Εμανουέλ Μακρόν επικρατεί της ακροδεξιάς υποψηφίου Μαρίν Λεπέν στον δεύτερο γύρο της ψηφοφορίας, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης της Opinionway που δημοσιεύονται σήμερα, Τρίτη.

Στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, η επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου προηγείται με το 25% των ψήφων, έναντι 23% για τον Εμανουέλ Μακρόν.

Ο Φρανσουά Φιγιόν, ο υποψήφιος του κόμματος Les Republicains, στο επίκεντρο του σκανδάλου της αργομισθίας της συζύγου του, εξασφαλίζει το 20% των ψήφων στον πρώτο γύρο και δεν περνά στον δεύτερο.

Στον δεύτερο γύρο, ο Εμανουέλ Μακρόν εξασφαλίζει το 66% των ψήφων και καταγράφει τάση ανόδου σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της Opinionway (6 Φεβρουαρίου), που τον έφερνε νικητή των προεδρικών εκλογών με το 65% των ψήφων.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)