ΔΙΕΘΝΕΣ
07/02/2017 07:26 EET | Updated 07/02/2017 07:27 EET

Ένα χωριό μόνο για λευκούς, ετερόφυλους χριστιανούς στην «καρδιά» της Ευρώπης

Dado Ruvic / Reuters
Migrants sit on the field as they were stopped by the Hungarian police after illegally crossing from Serbia to Hungary near the village of Asttohatolom, Hungary, September 16, 2015. Hungary's right-wing government shut the main land route for migrants into the European Union on Tuesday, taking matters into its own hands to halt Europe's influx of refugees. REUTERS/Dado Ruvic

Ένα χωριό στην Ουγγαρία, σε μικρή απόσταση από τα σύνορα με την Σερβία, έχει προβεί σε μια σειρά μέτρων για την αποφυγή της μετατροπής του σε πολυπολιτισμική κοινότητα, μεταδίδει το BBC.

Το Asotthalom απευθύνεται κατά κύριο λόγο σε λευκούς, ετερόφυλους, χριστιανούς Ευρωπαίους και δεν επιθυμεί σε καμία περίπτωση την φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών από την Ασία ή την Αφρική. Οι κάτοικοι και οι τοπικές αρχές υποστηρίζουν πως η ενσωμάτωση μουσουλμάνων δεν πέτυχε στις μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και θεωρούν ότι δεν θα πετύχει ούτε στο χωριό τους.

Την ίδια στιγμή, στην περιοχή κατοικούν δύο μουσουλμάνοι που, σύμφωνα με τους κατοίκους, «δεν προκαλούν προβλήματα», καθώς δεν ακολουθούν πιστά τις προσταγές της πίστης τους. Οι ίδιοι απέφυγαν ωστόσο να προβούν σε κάποια δήλωση, φοβούμενοι ότι θα γίνουν στόχος επιθέσεων. Εξάλλου, ακροδεξιές ιστοσελίδες σε όλο τον κόσμο έχουν ήδη αρχίσει να διαφημίζουν σπίτια στο Asotthalom, προκαλώντας ανησυχία ότι θα μετατραπεί σε «πρωτεύουσα» των νεο-ναζί στην κεντρική Ευρώπη.

Ανάμεσα στα μέτρα που έχουν επιβάλλει οι τοπικές αρχές για να περιορίσουν το μουσουλμανικό στοιχείο από το χωριό, είναι η απαγόρευση της μαντίλας σε δημόσιους χώρους και του καλέσματος σε προσευχή. Ακόμα, στο στόχαστρο έχουν μπει και οι ομοφυλόφιλοι, καθώς απαγορεύονται τα φιλιά ανάμεσα σε άτομα του ιδίου φύλου.

#hungary #border #army #asotthalom #patrol

A photo posted by @jurenko.ferenc on

The Fence! Welcome to Hungary! 😶#boarderfence #serbia #welcometohungary #asotthalom

A photo posted by Bernadett O. (@pintyilin) on