ΔΙΕΘΝΕΣ
07/02/2017 16:15 EET | Updated 07/02/2017 16:15 EET

Νέες αποκαλύψεις για τις απολαβές της συζύγου του Φρανσουά Φιγιόν

MARTIN BUREAU via Getty Images
French Prime minister François Fillon (R) arrives with his wife to attend the rugby union 6 Nations tournament match France versus England, on March 11, 2012 at the Stade de France in Saint-Denis, outside Paris. AFP PHOTO / MARTIN BUREAU (Photo credit should read MARTIN BUREAU/AFP/Getty Images)

H σύζυγος του Φρανσουά Φιγιόν, του υποψηφίου της Δεξιάς στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας, η Πενέλοπε Φιγιόν, την οποία βαρύνουν υποψίες ότι επωφελήθηκε οικονομικά από αργομισθίες με την ιδιότητα της κοινοβουλευτικής βοηθού, έλαβε επιπλέον το ποσό των 45.000 ευρώ ως αποζημίωση απόλυσης από την θέση της, το οποίο της κατέβαλε η Εθνοσυνέλευση, γράφει η εφημερίδα Le Canard enchaîné στο αυριανό της φύλλο.

Διαβάστε ακόμη:

Προκαταρκτική έρευνα για τις αμοιβές της συζύγου του Φιγιόν όταν ήταν κοινοβουλευτική βοηθός

Στην Φιγιόν καταβλήθηκε το 2002 το ποσό των «16.000 ευρώ ως αποζημίωση, ήτοι το ισοδύναμο μισθολογικών απολαβών 5 μηνών» στο πλαίσιο μιας σύμβασης εργασίας διάρκειας 5 ετών με τον σύζυγό της, παρά το γεγονός ότι προσλήφθηκε ξανά από τον διάδοχό του στην Εθνοσυνέλευση, Μαρκ Ζουλόντ, σύμφωνα με το δημοσίευμα της εβδομαδιαίας εφημερίδας.

«Ο νόμος δεν προβλέπει ένα τέτοιο ύψος αποζημίωσης απόλυσης για ένα κοινοβουλευτικό συνεργάτη» τονίζεται.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, έλαβε επίσης, το Νοέμβριο του 2013, το ποσό των «29.000 ευρώ ως πριμοδότηση» αφού εργάστηκε εκ νέου για τον σύζυγό της, που είχε επανεκλεγεί βουλευτής, για ένα διάστημα 1,5 έτους.

Η γαλλική δικαιοσύνη έχει ξεκινήσει έρευνα για να αποσαφηνιστεί η αλήθεια σχετικά με την εργασία που έκανε ή που δεν έκανε για 15 χρόνια η Πενέλοπι Φιγιόν, μια υπόθεση που έχει στοιχίσει πολιτικά στον σύζυγό της ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης της Άνοιξης.

(Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)