ΚΟΙΝΩΝΙΑ
07/02/2017 10:53 EET | Updated 07/02/2017 10:54 EET

Διαψεύδει το Σωματείο Ειδικών Φρουρών ότι ανέθεσε την υπεράσπιση του Κορκονέα στον Κούγια

Eurokinissi

Επιστολή προς το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας απέστειλε το Σωματείο Ειδικών Φρουρών Αττικής, το οποίο διαψεύδει τη δήλωση του παραιτηθέντος συνηγόρου υπεράσπισης του Επαμεινώνδα Κορκονέα κ. Αλέξη Κούγια ότι «τον κατηγορούμενο μου ενέθεσε να υπερασπιστώ η Ομοσπονδία Ειδικών Φρουρών διά του προέδρου της αστυνομικού κ. Ντούμα».

Οι συνδικαλιστές αστυνομικοί σε ανακοίνωσή τους απαντούν ότι «από τις πρώτες κιόλας στιγμές μετά το τραγικό γεγονός της αφαίρεσης της ζωής του δεκαεξάχρονου μαθητή τον Δεκέμβρη του 2008 από χέρι Ειδικού Φρουρού, το Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α έχει διατυπώσει αναρίθμητες φορές την επίσημη άποψή του για το γεγονός, είτε σε δημόσιες τηλεοπτικές εμφανίσεις, είτε σε ραδιοφωνικές εκπομπές, είτε σε ανακοινώσεις και δελτία τύπου, χωρίς να φείδεται των λόγων του και χωρίς να επιλέξει την ασφάλεια της σιωπής ή της απόστασης από τα γεγονότα.

Τόσο ο Πρόεδρος όσο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α, υπερβαίνοντας τις στενές αρμοδιότητες μιας Ένωσης, εκφράζουμε δημόσιο και υπεύθυνο λόγο και παρεμβαίνουμε σε καθημερινά θέματα αρμοδιότητάς μας αγωνιζόμενοι με τον τρόπο μας και αγωνιώντας για τις Ελευθερίες και τα δημοκρατικά Δικαιώματα των πολιτών που προστατεύουμε, των εργαζομένων που εκπροσωπούμε, αλλά και της Ελληνικής Αστυνομίας το σύνολό της, αφήνοντας ανάγλυφο το 'αποτύπωμα' των δημοκρατικών ιδεών μας στην Κοινωνία και την Πολιτεία».